Srbija i Rusija ne smeju biti taoci

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je za Rusiju važno da približavanje Beograda Evropskoj uniji ne nanese štetu partnerstvu Srbije s Rusijom.

Izvor: Beta, Politika

Petak, 31.01.2014.

23:20

Default images

"Smatramo da rusko-srpski odnosi ne mogu biti taoci spoljašnjih faktora. Za nas je važno da zbližavanje Beograda sa Evropskom unijom, početak zvaničnih pregovora o stupanju Srbije u EU, ne nanosi štetu našem partnerstvu, realizaciji krupnih ekonomskih i infrastrukturnih projekata, uključujući i energetski sektor", rekao je Lavor za "Politiku".

U tekstu koji najavljuje nedeljni intervju, Lavrov je izrazio uverenje da na takav način razmišljaju i "srpski prijatelji".

Lavrov je dodao da je sporazum o gasovodu za ruski prirodni gas "Južni tok" neodvojiv deo međunarodnog prava i da ga Brisel ne može jednostrano podvrgnuti reviziji.

"Rusko-srpski odnosi ne smeju postati taoci spoljašnjih faktora", rekao je Lavrov.

Lavrov je rekao i da Rusiju i Srbiju spajaju duboka osećanja prijateljstva i uzajamnog razumevanja i poverenja, "mnogovekovna tradicija bliskosti" i "sećanje na bratstvo po oružju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: