Dačić na konferenciji u Minhenu

Predsednik tehničke vlade Srbije Ivica Dačić imao je danas u Minhenu odvojene sastanke sa zvaničnicima Gruzije, Bosne i Hercegovine i OEBS-a.

Izvor: B92

Petak, 31.01.2014.

20:12

Default images

Dačić se na marginama bezbednosne konferencije u Minhenu sastao sa premijerom Gruzije Irakli Garibašvilijem, ministrom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Zlatkom Lagumdžijom i sekretarom OEBS-a Lambertom Zanijerijem.

Kako je ranije danas saopšteno iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, Dačić učestvuje na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu na kojoj je jedna od glavnih tema dijalog Beograda i Prištine.

Među učesnicima konferencije, koja je počela danas, nalaze se visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton i kosovski premijer Hašim Tači.

Bezbednosna konferencija u Minhenu okuplja više desetina šefova država i vlada, ministara odbrane i spoljnih poslova i brojne eksperte iz oblasti bezbednosti, a osim dijaloga o Kosovu i Metohiji ove godine će biti reči i o bezbednosti u visokotehnološkom prostoru, odnosima Evrope, Amerike i Azije i budućnosti međunarodne bezbednosti.

Bezbednosna konferencija u Minhenu završava se u nedelju, 2. februara.

Dačić će, kako je ranije danas najavljeno iz vlade, na marginama konferencije imati više susreta sa evropskim liderima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: