Rešiti problem divljih taksista

Nakon snimka pretnje taksisti od trane tzv. divljeg taksiste sa beogradskog aerodroma, formiran akcioni tim koji bi trebalo da reši problem divljih taksista.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 30.01.2014.

14:51

Default images

Posle susreta sa lepim stjuardesama, stranci po dolasku Beograd prvo nailaze na taksiste koji ih voze do grada. Često se dešava da ih ta vožnja košta skoro kao avionska karta, jer ih voze takozvani divlji taksisti.

Oni se, kako je nedavno objavljeno na jednom snimku na Jutjubu, ne libe i da svojim legalnim kolegama priprete. Oni su navikli i na to da im niko ništa ne može, a u ovom poslu u igri su velike sume novca. Neki od njih su od tog posla u Surčinu i okolnim selima izgradili lokalne poslovne imperije, i ne prezaju ni od čega da sačuvaju nelegalne izvore prihoda.

U komunalnoj policiji kažu da i sami imaju problema, da se dešavalo i da kolima naleću na njih kada hoće da intervenišu. Do sada su protiv divljih taksista podneli više od 1.500 prijava, od toga skoro 600 na aerodromu. O tome se godinama priča, ali tek posle postavljanja snimka pretnje na Jutjubu, ovaj problem bi trebalo da bude sistemski rešen.

Danas je na inicijativu predsednika Privremenog organa u Beogradu Siniše Malog formiran akcioni tim za sprovođenje akcionog plana koji treba da reši problem taksi prevoza na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

"Cilj je da se obavljanje taksi prevoza ponovo vrati u sistem koji postoji na aerodromu, pre svega zbog slike koju šaljemo u svet, zbog naših građana, ali i bezbednosti taksista koji obavaljaju svoju delatnost", navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Rad akcionog tima koordiniraće direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović, a tim će činiti predstavnici Sekretarijata za saobraćaj, Sekretarijata za inspekcijske poslove, Komunalne policije, Uprave saobraćajne policije, obezbeđenja Aerodroma "Nikola Tesla", Interventne jedinice, kao i sudije prekršajnih sudova.

"Sistem za uzimanje taksi vožnje dobro funkcioniše, ali postoji grupa ljudi koja taj sistem sabotira i ometa rad taksista koji ga poštuju", istakao je Mitrović, a navodi se u saopštenju.

Prema njegovim rečima, tim će u što kraćem roku napraviti operativni plan kojim će se urediti taksi prevoz na beogradskom aerodromu.

Više o tome pogledajte u prilogu B92 ispod:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: