KM: Ističe rok, još nema kandidata

Član Centralne izborne komisije Kosova Nenad Rikalo izjavio je da se niko nije prijavio kao kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 29.01.2014.

00:50

Default images

Rikalo je rekao Tanjugu da rok za prijave ističe danas u 18 sati.

Izbori za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice biće ponovljeni 23. februara, jer izabrani gradonačelnik Krstimir Pantić nije hteo da potpiše svečanu izjavu na kojoj su bile oznake kosovske državnosti.

Pantićev protivkandidat u drugom krugu izbora bio je lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, koji je osumnjičen za ratne zločine i teško ubistvo, i juče mu je na zahtev međunarodnog tužioca iz Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova međunarodni sudija Osnovnog suda u Mitrovici odredio jednomesečni pritvor.

Upravljački tim za uspostavljanje Zajednice srpskih opština, gradonačelnici i predstavnici lokalnih samouprava sa severa Kosova zatražili su od predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu da što hitnije oslobode lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića kako bi se branio sa slobode. "Dalje zadržavanje Ivanovića u pritvoru bez jasnih saopštenja, obrazloženja i optužbi dovodi do destabilizacije i narušavanja odnosa između Beograda i Prištine", navodi u saopštenju.

Kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice na lokalnim izborima, održanim u novembru prošle godine, Dimitrije Janićijević ubijen je 16. januara ispred kuće u severnom delu Mitrovice sa više hitaca iz vatrenog oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: