Socijalisti EP: Dačića za Nobela

Socijaldemokrate u Evropskom parlamentu predložile su Ketrin Ešton i premijere Srbije i Kosova Ivicu Dačića i Hašima Tačija za Nobelovu nagradu za mir.

Podeli

"Napori za normalizovanje odnosa dve zemlje su bez presedana i stvorili su mogućnost za dugotrajni mir i saradnju", navodi se u pismu grupe socijaldemokrata predsedavajućem odbora za dodelu Nobelove nagrade za mir Torbjornu Jaglandu.

Slično pismo s predlogom da Dačić i Tači dobiju ovu prestižnu nagradu pre četiri nedelje su uputili članovi američkog Kongresa iz kokusa koji zastupa albanske interese.

"Čvrsto raskidajući s prošlošću i pronalazeći put za blistavu budućnost, dvojica premijera iskazali su izvanrednu posvećenost, hrabrost i viziju", napisali su američki kongresmeni.

U pismu predstavnika Progresivne alijanse socijalista i demokrata koje je potpisao njihov šef Hanes Svoboda 24. januara, navodi se da nominovanje Ketrin Ešton, Ivice Dačića i Hašima Tačija ne znači samo "nagradu za ostvaren napredak, već i podstrek, mogućnost za poslednji neophodni podstrek za dugotrajni mir".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu