Diković u Briselu o vojnoj saradnji

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković učestvovao je na sastanku Vojnog komiteta evroatlantskog partnerstva.

Izvor: Beta

Sreda, 22.01.2014.

17:53

Default images

Na sastanku, koji je na nivou načelnika generalštabova oružanih snaga zemalja članica NATO i programa Partnerstvo za mir održan u Briselu, ocenjeno je da su jačanjem vojne saradnje stvoreni uslovi za unapređenje sveukupne efikasnosti i kvaliteta podrške partnerskim državama u primeni praktične vojne saradnje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Na marginama sastanka, Diković se sastao s predsedavajućim Vojnog komiteta Evropske unije generalom Patrikom de Rusijeom, i istakao važnost prve međuvladine konferencije Srbija - EU.

On je izrazio uverenje da Vojni komitet u potpunosti može pomoći identifikaciji oblasti u kojima Vojska Srbije može pružiti doprinos u okviru zajedničke bezbednosne i odbrambene politike.

Učešće u operacijama Evropske unije za upravljanje krizama, izgradnja poverenja i jačanje vojne saradnje u regionu ostaju prioritet Vojske Srbije i u narednom periodu, dodao je Diković.

General De Rusije pozitivno je ocenio angažovanje pripadnika Vojske Srbije u operacijama Evropske unije za upravljanje krizama.

Obostrano je zaključeno da će poseta generala Dikovića Vojnom komitetu Evropske unije koja je planirana za novembar, doprineti unapređenju međusobne saradnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: