"Rešiti političko ubistvo Ćuruvije"

Za zemlju i njenu budućnost je važna činjenica da se otvara pravosudni postupak za rasvetljavanje i kažnjavanje ubistva Slavka Ćuruvije, saopšteno je iz LDP.

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2014.

18:55

Default images

Liberalno demokratska partija očekuje da se kroz taj budući postupak kazne svi nalogodavci, organizatori i izvršioci ovog državno organizovanog zločina.

To je minimalna obaveza koja je pred Srbijom kao političkom zajednicom i veliki test njene sposobnosti da opstane kao pravna država i uređeno društvo.

Ovaj zločin je bio politički, i zbog toga je njegov sudski rezultat toliko važan, navode iz LDP.

Strašni teret ovog zločina opterećivao je zemlju i on još uvek nije skinut, ali je ovo korak u dobrom pravcu. Sada je važno da postupci budu sprovedeni do kraja i da dobiju sudsku verifikaciju. Ovaj trenutak je satisfakcija i za sve one ljude koji su i posle 5. oktobra 2000. godine pokušavali da reše ovaj slučaj, iako suočeni sa velikim problemima i opasnim izazovima, navodi se u saopštenju.

Tehničko rasvetljavanje čina ubistva ne može se razdvojiti od atmosfere i političkih okolnosti u kojima se zemlja nalazila 1999. godine i u koje je gurnuta neodgovornom i opasnom politikom. Da bi se društvo konačno stabilizovalo, važno je da budu otklonjene sve nedoumice. To je važno i za one koji su u Srbiji živeli pod strašnim okolnostima desetogodišnjeg rata i sukoba i sa svetom i u samoj Srbiji, ali još važnije za generacije koje će u Srbiji u budućnosti živeti, zaključuju iz LDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: