Zeleni traže ostavku vlasti u Užicu

Zeleni Srbije zatražili su od lokalne vlasti u Užicu da podnese ostavku zbog "nemara i neodgovornosti" u vezi sa zagađenjem vode u tom gradu.

Izvor: B92

Nedelja, 05.01.2014.

11:58

Default images

Oni su apelovali na Vladu Srbije da se odlučno uključi u rešenje tog problema.

Kako se navodi u saopštenju Zelenih Srbije, krivica postoji među nadležnim institucijama i neodgovornim pojedincima "ali monitoring sistem nije smeo da zakaže".

Oni su naglasili da u rešavanje problema Vlada Srbije mora odlučno da se uključi angažovanjem stručnjaka iz ove oblasti i sa hitnim rešenjem za vodosnabdevanje građana Užica, ističući da manjak novca nije izgovor.

"Apelujemo na Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine da prestane da odlaže osnivanje fonda za zaštitu životne sredine kojim bi se finansirala ekološka kontrola", navodi se u saopštenju.

Zeleni dodaju i da je neophodno hitno sazivanje tima stručnjaka koji će izraditi dugoročnu strategiju za izgradnju sveobuhvatnog sistema monitoringa vazduha, vode i tla.

"Taj sistem mora biti uniforman za sve lokalne samouprave, što će obezbediti neophodnu sigurnost za zdravlje i životnu sredinu, koja je urušena za godinu i po dana ove neekološke vlade", poručili su Zeleni Srbije, upitavši koliko još takvih katastrofa mora da se dogodi da bi se nešto preduzelo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: