"Poseta Dačića, politička kampanja"

Beograd -- Sindikat srpske policije pozvao uniformisane policajce da prilikom posete Ivice Dačića Zlatiboru, ministra unutrašnjih poslova dočekaju u pocepanoj uniformi.

Izvor: Beta
Podeli

SSP je ocenio da je njegova poseta "politička kampanja u kojoj se policija koristi na perfidan način".

"Sindikat srpske policije pozvao je sve zaposlene koji nisu radno angažovani, i žele da dođu na Zlatibor, da u svojim trulim i pocepanim uniformama dočekaju ministra i izvrše 'prezentaciju stare, trule i odrpane uniforme', s obzirom da za vreme Dačićevog mandata, i proteklih desetak godina uniforma nije menjana", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je najavilo da će ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sutra posetiti Policijsku stanicu u Čajetini i Policijsku ispostavu na Zlatiboru, gde će se upoznati sa uniformama koje će biti korišćene u skijaškim turističkim centrima.

Taj sindikat smatra da na taj način policajci treba da podsete svog ministra na činjenicu da mnogi od njih o svom trošku šiju pojedine delove uniforme a da delove opreme poput čizama i cipela kupuju sami ili na posao dolaze u privatnoj obući.

"Sutrašnja promocija par novih uniformi koja je planirana za rad u područjima zimskih turističkih centara, može samo da iritira ogroman broj policajaca koji o novoj uniformi mogu samo da sanjaju. Ovaj čin ministra nije ništa drugo nego 'Potemkinovo selo' usmeren ka javnosti i medijima u cilju propagande i predstojećih
parlamentarnih izbora koji su neminovni", navodi se.

Sindikat je dodao da je Dačićeva poseta tom području ništa drugo nego politička kampanja u kojoj se policija koristi na perfidan način.

"Nepromišljeni čin ministra nije ništa drugo nego dolivanje soli na 'ranu' policajcima, koji po svemu sudeći uniformu neće dobijati u ovoj godini s obzirom da nema ni najave da se krenulo sa šivenjem nove uniforme koja je obećana za ovu godinu", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 178 idi na stranu