Da su izbori imali bi 180 poslanika

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio, govoreći o mogućnosti vanrednih izbora, da bi SNS u ovakvoj koaliciji, u slučaju izbora, imala 180 poslanika.

Izvor: Tanjug

Petak, 03.01.2014.

19:34

Default images

Vučić je dodao da u politici ništa ne može sa sigurnošću da se kaže.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče je ocenio da Srbija može da ima i bolju vladu i da bi oni išli u prilog i gradjanima Srbije, a premijer Ivica Dačić i danas je izneo stav da vanredni parlamentarni izbori nisu prioritet.

"U svakom slučaju dobro je da tim dok dobija i igra, a u politici nikada ne možete sa sigurnošću da kažete šta se događa ispred nas", rekao je Vučić za Prvu televiziju.

"Mi možemo danas u Skupštini da imamo i 126 poslanika, ali svi znaju da bismo, da su izbori, imali danas u ovakvoj koaliciji negde oko 180 poslanika", naveo je Vučić.

Nikolić smatra da Srbija može da ima i bolju vladu i da bi novi izbori išli u prilog i građanima Srbije jer bi, kako kaže, mogli da izaberu onog kog najviše žele.

"Mislim da bi novi izbori opredelili mnogo veću snagu jedne političke stranke, koja bi dala predsednika Vlade. Ovo je bila, šahovski receno, iznudica", rekao je Nikolić.

On je danas dodao i da vlada mora da bude orkestar u kojem je samo premijer soilista, a svi ostali članovi orkestra.

"Mi, čini mi se, imamo imamo previše onih koji misle da mogu da budu solisti i tu predsednik vlade ne deluje kao čovek koji bi rekao nemojte to više da radite, prekinite", rekao je Nikolić koji smatra da građani ne bi ni osetili vanredne izbore jer svaka vlada radi do izbora nove.

Nikolić je rekao i da "ako je počelo prebrojavanje popularnosti i glasova onda je vreme za vanredne parlamentarne izbore".

Ranije danas, Dačić je rekao da svako ima pravo na svoje mišljenje o radu vlade, a zamoljen da prokomentariše izjavu predsednika Nikolića da Srbija može da ima i bolju vladu i da, između ostalog, najveća stranka treba da da premijera, Dačić je odgovorio:

"Nije tako govorio kada je vlada formirana. Svako ima pravo na svoje mišljenje isto kao što i ja možda mislim da neki koji obavljaju neke državne funkcije mogu da budu bolji", rekao je Dačić i podvukao da pod time ne misli na funkcije u vladi nego na "neke druge funkcije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

443 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: