Egipat: Uhapšen sin lidera "braće"

Egipatske snage bezbednosti uhapsile su sina jednog od vođa Muslimanske braće Anasa Beltagija pod optužbom da je izazivao nasilje.

Izvor: B92

Utorak, 31.12.2013.

22:33

Default images

Beltagi je uhapšen sa još dve osobe u Nasr Sitiju u Kairu gde su snage bezbednosti u avgustu razbile demonstracije na kojima je tražen povratak na vlast predsednika Mohameda Morsija, vođe Muslimanske braće, koji je svrgnut u julu u vojnom udaru, javlja Rojters uz ocenu da je to najnoviji potez egipatskih vlasti protiv te grupe koja je proglašena terorističkom.

Beltagijev otac Muhamed Beltagi nalazi se u zatvoru zajedno sa drugim vođama Muslimanske braće, takođe pod optužbom da je izazivao nasilje.

Privremena egipatska vlada je 25. decembra proglasila Muslimansku braću, čiji je član i svrgnuti predsednik te zemlje Morsi, terorističkom organizacijom i zabranila sve njene aktivnosti, uključujući demonstracije.

Muslimanska braća organizuju gotovo svakodnevne proteste otkad je 3. jula sa vlasti svrgnut Morsi.

Privremena egipatska vlada je optužila Muslimansku braću i za nedavne terorističke napade u Egiptu, što čelnici te organizacije uporno negiraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: