Novinari optuženi za terorizam

Egipatsko tužilaštvo optužilo je pet osoba, uključujući četvoricu novinara TV "Al džazira", pod sumnjom da su pripadnici terorističke organizacije.

Izvor: B92

Utorak, 31.12.2013.

20:38

Default images

Oni su optuženi i za širenje lažnih vesti koje nanose štetu državnoj bezbednosti, javio je AP.

Glavni tužilac Hišam Barakat u odluci optužuje tu petoricu za pripadnost Muslimanskoj braći, iz koje potiče smenjeni predsednik Mohamed Morsi.

U odluci se navodi da su petorica okrivljenih osnovali medijsku mrežu radi "kaljanja slike Egipta u inostrastvu i izazivanja štete njegovoj političkoj poziciji".

Novinari su uhapšeni kasno u nedelju u hotelu sa pet zvezdica u Kairu.

Egipat, podseća AP, otpužuje "Al džaziru" da favorizuje Muslimansku braću, izveštavajući o smeni Morsija 3. jula.

Predstavnici te TV saopštili su da su, izmedju ostalog, uhapšeni šef kairskog biroa na engleskom Mohamed Adel Fahni i australijski reporter Piter Greste, dobitnik prestižne nagrade "Pibodi" (Peabody) za dokumentarni film o Somaliji, kao i producent Baher Mohamed.

Portparol te TV rekao je da je četvrti član ekipe, kamerman Mohamed Favzi oslobodjen jutros, a da ne zna ko je peta uhapšena osoba.

Portparol "Al-džazire" rekao je da će ta TV nastaviti da radi na oslobadjanju preostale trojice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: