Subotički DS traži ostavku Maglaija

Gradski odbor opozicione Demokratske stranke u Subotici zatražio je od gradonačelnika Jenea Maglaija da podnese ostavku.

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.12.2013.

15:15

Default images

DS u saopštenju ocenjuje da je juče usvojeni budžet bezidejan i predstavlja rezultat okupljanja "digitron većine koja „nije nastala ni na ozbiljnoj viziji razvoja, zajedničkim stremljenjima, a ni na razradjenom konceptu razvoja grada, nego na ličnoj ambiciji koja je princip postanuća izdigla iznad principa postignuća”.

Demokrate smatraju da je na jučerašnjoj sednici Skupštine grada „neprincipijelno udruživanje politički nekredibilnih odborničkih grupa i pojedinaca sa ciljem da se matematički obezbedi skupštinska većina doživelo fijasko”.

„Od 49 odbornika, koji su pre samo mesec dana podržali izbor novog rukovodstva grada, juče podršku gradonačelniku za budžet nije dala skupštinska većina, nego uz glas opozicije tek 34 odbornika, čime su mu jasno pokazali da nema kredibilnu većinu niti težinu da vodi grad u narednom periodu”, stoji u saopštenju.

Subotičke demokrate navode da gradonačelnik, uprkos svojim obećanjima, nije uspeo da obezbedi novac iz republičkog budžeta, a to je „tobože bio razlog za formiranje ovakve neprirodne većine”.

"Budući da je takvim potezima ne samo ostavio grad bez kapitalnih projekata i ugrozio njegovo funkcionisanje, nego je diskreditacijom skupštinske većine i gubljenjem legitimiteta Jene Maglai grad uveo u svojevrsnu političku krizu, zbog koje smatramo da bi jedini moralni čin koji sledi bio da podnese ostavku na mesto gradonačelnika”, navedeno je u saopštenju Demokratske stranke u Subotici.

U saopštenju se navodi da budžet Subotice za narednu godinu nije ni socijalan, ni razvojni i da ne pruža odgovore na pitanja da li će biti nastavljena gradnja pozorišta, rekonstrukcija Zelene fontane, gradnja prečistača u Bajmoku, akva-parka na Paliću, odnosno koji će novi investitori doći u Suboticu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: