Patrijarh svima poželeo poštovanje

Patrijarh SPC Irinej poručio je danas da u Novoj godini svima želi ono što je najpotrebnije svakom čoveku, odnosno mir u svetu i međusobno poštovanje.

Izvor: B92

Utorak, 31.12.2013.

11:25

Default images

"Poručio bih da svi treba da poštujemo svaku ličnost i svaku religiju. To isto i od drugih očekujemo i želimo, jer je neophodno uzajamno poštovanje, prvo svog ubeđenja, a onda i uvažavanje tuđeg religijskog, kulturnog, civilizacijskog i svakog uverenja", kazao je patrijarh Irinej.

On je rekao da se u 2013. godini odigrao krupan istorijski događaj u Srbiji, odnosno proslava Milanskog edikta.

"U pitanju je bilo veliko hrišćansko okupljanje, dolazak svih patrijarha pravoslavnog sveta, što predstavlja simbol mira i bratstva pravoslavnog naroda širom planete. Ko zna kada će se tako nešto dogoditi u budućnosti", kazao je patrijarh Irinej za list "Dan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: