Grabac: Srbima ponovo ukrali pumpu

Srbi povratnici u selu Grabac u opštini Klina ponovo su ostali bez vode nakon što su kradljivci osmi put zaredom ukrali pumpu za vodu koju koristi 12 porodica.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.12.2013.

16:47

Default images

Jedan od meštana Grapca Radonja Magić izjavio je Tanjugu da su kradljivci pumpu ukrali najverovatnije tokom prethodne noći i dodao da u selu sada nemaju vodu ni za ljude ni za stoku i da prosto ne znaju šta da rade.

"Ovo je osmi put da nam kradu pumpu za vodu, pumpa je bila donacija Ministarstva za povratak i koristili smo je svega desetak dana. Nemamo vodu za piće, bunari u selu su nam od sukoba na Kosovu zatrpani", rekao je Magić.

Magić je dodao da su slučaj krađe prijavili kosovskoj policiji, koja do podneva nije izašla na mesto krađe.

Pumpa za vodu koja je ukradena nalazila se na 500 metara od centra sela i po rečima Magića ovo je osma pumpa koju su lopovi ukrali.

"Međunarodna zajednica hitno da reaguje"

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zatražila je od nadležnih organa da hitno reaguju povodom incidenta u selu Grabac u opštini Klina, kada je, zbog krađe pumpe, dvanaest srpskih porodica ostalo bez vode.

''Od međunarodne zajednice tražimo da ne bude samo nemi posmatrač svojevrsnog terora i mučenja srpskog stanovništva koje se ponavlja iz dana u dan, već da preduzme sve neophodne mere kako bi se krivci za ovo i sva druga nedela pronašli i kaznili, a Srbi i celokupno stanovništvo na Kosovu i Metohiji dobili pravo na bezbedan i dostojanstven život'', navedeno je u saopštenju.

Kancelarija je izrazila zabrinutost zbog incidenta uz podsećanje da je to osmi put zaredom kako se u tom selu krade pumpa za vodu i vode nema ni za ljude, ni za njihova domaćinstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: