"Konstituisanje po zakonima Kosova"

Zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović izjavio da će konstitutivne sednice opština na severu KiM biti održane u skladu sa zakonima Kosova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.12.2013.

10:49

Default images

"Sigurno da je situacija na severu Kosova nešto drugačija, 14 godina unazad je bila takva situacija da nismo imali nikakav kontakt s lokalnim predstavnicima. Verujem da će Briselski sporazum biti poštovan kako bi se olakšao život naših građana", rekao je Petrović u intervjuu za srpsku redakciju Radio Kosova.

Petrović, koji je i lider Samostalne liberalne stranke i ministar za lokalnu samoupravu u vladi Kosova, ocenio je da su nedavno održani lokalni izbori na Kosovu obeleženi pritiscima i pretnjama.

"U takvim uslovima bilo je teško učestvovati. SLS je i u takvim uslovima ostvario zavidan rezultat, učestvovali smo u 14 opština sa svojim kandidatima, u osam smo imali kandidate za gradonačelnike. U svakoj toj opštini smo dobili određeni broj odbornika, u jednoj opštini - Štrpce, dobili smo i gradonačelnika", kazao je Petrović.

On je rekao da je najveće dostignuće Kosova sporazum koji su 19. aprila u Briselu potpisali premijeri Kosova i Srbije Hašim Tači i Ivica Dačić, i izrazio očekivanje da će uskoro doći do potpune integracije srpske policije i pravosuđa u kosovski sistem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: