"Grom" pokupio Kekine i Bojovićeve

Novosti otkrivaju detalje akcije "Grom 1", u kojoj su privedeni osumnjičeni za proizvodnju i promet droge. Uhapšeni i iz Kekine i iz Bojovićeve grupe.

Izvor: Veèernje novosti

Ponedeljak, 30.12.2013.

07:59

Default images

Iza rešetaka je više od 130 dilera, koji na ulici rasturaju narkotike, kao i "vojnici" i najbliži saradnici narko-bosova, zaplenjeno je više od 50 kilograma droge, oduzeto više od 60 dugih i kratkih cevi..., podsećaju Novosti.

U istovremenoj akciji na celoj teritoriji zemlje, a po nalogu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, policija i tužilaštvo "zakucali" su na 1.165 adresa. Negde su ih dočekali pravi bunkeri i blindirana vrata, ali ih ni to nije sprečilo da uđu i stave lisice osumnjičenima. Tako, na putanji policije nisu se našli samo dileri, već je tu bilo i razbojnika, stranaca, ubica, nasilnika, pljačkaša, pišu "Novosti".

"U Novom Sadu smo uhapsili Dragana Marića, zvanog Guse (56) iz naselja Detelinara. On je drogu sakrio u poštansko sanduče. Pronašli smo desetine grama heroina i vagicu za precizno merenje. Do sada je četiri puta osuđivan zbog dilovanja narkotika", kaže izvor "Novosti" blizak istrazi.

Kako su policajci i tužioci radili svedoči i primer iz Šida. Tamo su lisice stavljene Branimiru Bakiću (37). Za njega su u sremskomitrovačkoj policiji, ali i u Upravi kriminalističke policije MUP Srbije, imali podatke da već duže rastura drogu. Pretresom Bakićeve kuće pronađeno je pet i po kilograma marihuane, 125 metaka, kao i revolver sa kog su izbrisani serijski brojevi.

"Bakić je pokušao da beži. Ipak, nije daleko umakao. Stigli smo. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a tokom dana će biti priveden javnom tužiocu u Sremskoj Mitrovici", kaže izvor "Novosti".

Interesantna je situacija bila i u Leskovcu. Tamo su se policajci vijali sa Milanom Cvetkovićem (32). U njegovom automobilu pronađeno je više od pola kilograma plastičnog eksploziva (564 grama) spremljenog za upotrebu. Iz zatvora, sa izdržavanja kazne, izašao je pre samo 40 dana. On je jedan od rekordera po podnetim krivičnim prijavama, koji su uhapšeni u "Gromu 1". Protiv njega je do sada podneto prijava za više od 100 krivičnih dela i to većinom sa elementima nasilja. Sumnjičen je i za silovanje, iznude, nedozvoljeno držanje oružja, razbojništva...

Dobar dilerski "ulov" imali su i pripadnici beogradske policije. U pretresu više od 217 stanova na teritoriji Beograda pronašli su više od pet kilograma marihuane, oko 150 grama heroina, 96 ampula trodona, kokain, amfetamin...Zaplenjeno je i desetak pušaka i pištolja, oko 500 metaka, a pronađena su i tri ukradena automobila.

Uhapšena su 24 dilera, od kojih su 11 iz samog kriminalnog vrha. Dvojica su odmah privedena tužiocu, a ostalima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Sedmoro privedenih je zaradilo krivične prijave, koje će ići u redovnom postupku.

Na udaru su bili bliski saradnici Dejana Stojanovića Keke, odbeglog šefa "novobeogradskog klana", ali i Luke Bojovića. U Novom Beogradu uhapšen je Vojin Vulin (35), za koga policija ima podatke da je Kekina desna ruka i da je drogom snabdevao novobeogradsko crno tržište.

U njegovom stanu-bunkeru pronađeno je 20 paketa heroina, spremljenog za uličnu prodaju. Vulin je ranije osuđivan. Protiv njega su podnošene krivične prijave za razbojništvo, rasturanje narkotika, ali i teške krađe.
Na udaru "Groma 1" našao se i Danilo Ivanišević (29), koji takođe slovi za Kekinog visokorangiranog "vojnika". Kod njega je pronađen kofer sa 15 tegli marihuane, kao i paket sa pet kilograma ove "trave". Ivaniševiću je do sada dva puta pisana prijava za nelegalnu trgovinu narkoticima, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških telesnih povreda, ali i faksifikovanje.

Lisice su stavljene i Stanku Buhincu (32), članu ekipe Luke Bojovića. Kod njega je tokom pretresa pronađen pištolj sa izbrisanim serijskim brojem. U toku je veštačenje nađenog oružja kako bi se utvrdilo da li je možda korišćen u zločinu. Protiv Buhinca je od 1999. do 2008. beogradska policija podnela 25 krivičnih prijava za razna krivična dela. Bio je optuživan za imovinske delikte, nelegalno držanje oružja, izazivanje opšte opasnosti, napad na ovlašćeno službeno lice (policajca), krađe, otimanje vozila, iznude, nanošenje teških i lakih povreda...

"Grom 1" sustigao je i Uroša Petrovića (31), jednog od organizatora i vođa ekipe koja je optužena za "pljačku veka" i napad na konvoj sa novcem u Ustaničkoj ulici, kada je oteto 83 miliona dinara. Kod njega je pronađena "honda akord", koja je ukradena prvog dana avgusta ove godine na Vračaru.

Protiv Petrovića je od 2000. do ove godine policija podnela 12 krivičnih prijava i to za nedozvoljenu trgovinu drogom i oružjem, teške krađe, razbojništva, krađu vozila, zločinačko udruživanje... Ima i prijavu za ubistvo.

Beogradska policija privela je i "stare znance", Mladena Kujovića, Nikolu Rolju, Aleksandra Kotura, kao i Semira Mumića. Ovaj poslednji će odgovarati i za pokušaj ubistva. Policija ga sumnjiči da je pre nekoliko dana izbo nožem Snežanu K. na Pančevačkom putu.

Nađene i laboratorije

Tokom akcije, u subotnju ranu zoru, policija je pronašla i šest ilegalnih laboratorija za veštačko uzgajanje marihuane. Najveća je selu Donje Vlase, kod Niša, u vikendici Saše S., direktora jednog preduzeća.

Tu je otkrivena najsavremenija laboratorija za uzgajanje marihuane, vredna više od 40.000 evra. Ovde je bilo 130 rasada. Niška policija je pronašla i već gotovu marihuanu, u džakovima. Zaplenjeno je više od 35 kilograma.

"Vikendica je bila posebno adaptirana za laboratoriju, a ugrađena je oprema koja do sada u našoj zemlji nije viđena. Zatekli smo uređaje za održavanje optimalne vlažnosti vazduha, lampe za pospešivanje rasta, pa čak i filtere za prečišćavanje vazduha, kako se miris marihuane ne bi osećao van vikendice", kažu u niškoj policiji.

Slična laboratorija pronađena je i u Somboru, Požarevcu, Kikindi, a još jedna, manja, na teritoriji niškog okruga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: