Blic:Direktor u Kolubari krao mazut

Sveta Mirković, direktor pomoćne mehanizacije u RB "Kolubara", priveden je zbog krađe 600 litara mazuta, piše Blic.

Izvor: Blic

Ponedeljak, 30.12.2013.

07:36

Default images

On je iz preduzeća uzeo mazut za grejanje porodične kuće. Sumnja se da je mazut krao više od deset godina i dodatnim istragama se utvrđuje koliko je ovog goriva nestalo. Direktora pomoćne mehanizacije policajci su pratili nekoliko meseci, a čekali su da ga uhapse prilikom istovara ukradenog goriva.

"Praćen je kamion sa mazutom iz 'Kolubare' sve do porodične kuće u kojoj živi Mirković. On je uhapšen prilikom istovara burića sa mazutom. Pronašli smo 600 litara ovog goriva, koje je osumnjičeni koristio za ogrev. Mislimo da je više od deset godina zloupotrebljavao funkciju i dovozio ukradeno gorivo koje je kasnije koristio, ali utvrđujemo i da li je iz preduzeća još nekom slao ovo gorivo, odnosno da li ga je prodavao i za koliko novca", kaže izvor "Blica" iz policije.

Mirković je nakon pritvora pušten da se brani sa slobode, a protiv njega je pokrenut krivični postupak. U policiji otkrivaju još jednu zloupotrebu funkcije Mirkovića, zbog koje nije pokrenuta krivična odgovornost, ali otkriva neizmernu bahatost rukovodioca.

"Imamo saznanja da je prošle godine, cisterne sa pijaćom vodom za radnike, koristio da puni bazen koji je izgradio u dvorištu", otkriva još izvor "Blica".

Taj list navodi i da je nekoliko dana tražio Svetu Mirkovića na njegovom radnom mestu u "Kolubari", međutim, kako piše na internet stranicama tog lista, u tom preduzeću su dobijali identičan odgovor: "Nije tu i ne znamo kada će se vratiti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: