Beogradska voda bez cijanobakterija

Beograd -- Gradski zavod za javno zdravlje Beograda saopštio je da u vodi koju Beograđani koriste za piće nema cijanobakterije, koja se pojavila u užičkom vodovodu.

Izvor: Beta
Podeli

"Proteklog vikenda obavljena su vanredna uzorkovanja i biološka ispitivanja vode reka Save i Dunava, iz kojih potiče nešto manje od polovine ukupne zapremine vode za piće u Beogradu. Rezultati obavljenih ispitivanja su pokazali da cijanobakterija u pomenutim vodama nema", navodi se u saopštenju Gradskog zavoda.

Vanredno ispitivanje sprovedeno je na zahtev Privremenog organa grada Beograda. Napominje se da se, pored ovog vanrednog, vrše redovna ispitivanja i redovna kontrola kvaliteta i zdravstvene ispravnosti vode za piće iz beogradskog vodovodnog sistema.

Rezultati redovnih ispitivanja, takođe, pokazuju da je kvalitet vode u Beogradu zadovoljavajući i stabilan, a voda za piće zdravstveno ispravna.

Mali: Voda u Beogradu apsolutno ispravna

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je voda za piće u Beogradu apsolutno ispravna.

Mali je novinarima rekao da je, nakon pojave cijanobakterija na teritoriji opštine Užice, Privremeni organ zatražio vanrednu kontrolu kvaliteta vode za piće u Beogradu, ali i dodao da je već u razgovoru sa direktorom Vodovoda dobio saznanja da je voda apsolutno ispravna.

"Sačekaćemo i vanrednu kontrolu vode i građani će dobiti informacije. Ali nemojte da brinete, to je u redu", poručio je Mali.

strana 1 od 177 idi na stranu