Hapšenja zbog zločina u Rogatici

U BiH jutros uhašeno sedam osoba osumnjičenih za ratni zločina protiv srpskog civilnog stanovništva u mestu Kukavice na području opštine Rogatica.

Izvor: B92

Petak, 27.12.2013.

10:19

Default images

Hapšenja su izvršili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine po nalogu tužioca Posebnog odeljenja za ratne zločine.

Oni su osumnjičeni da su kao pripadnici nekadašnje Armije BiH 28. avgusta 1992. izvršili napad na civile srpske nacionalnosti koji su se sa područja opštine Goražde kretali prema teritoriji Rogatice, saopstilo je Tužilaštvo BiH.

U napadu je ubijeno više od 20 ljudi, uglavnom žena, dece i staraca srpske nacionalnosti, prenose mediji u BiH.

Tužilac Posebnog odeljenja za ratne zločine sproveo je temeljnu i intenzivnu istragu o ovom ratnom zločinu, nakon čega su identifikovani osumnjičeni koji su jutros i uhapšeni.

Osumnjičena sedmorka uhapšena je prema nalogu Tužilaštva BiH, pod čijom su istragom.

Tužilaštvo nastavlja istragu u pravcu što skorijeg podizanja optužnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: