LDP i PUPS hoće s Rasimom Ljajićem

LDP i PUPS prihvatiće poziv za razgovor o predizbornom savezu sa strankom Rasima Ljajića SDPS, piše Danas.

Izvor: Danas

Petak, 27.12.2013.

22:08

Default images

Kako su u izjavi za Danas rekli funkcioneri tih stranaka, uoči izbora moguće su takve koalicije, iako je za sada o tome još rano govoriti.

Predsednik SDPS rekao je da ove tri stranke objedinjuje zajednički interes koji podrazumeva prelazak cenzusa na narednim republičkim i beogradskim izborima.

"Partija ujedinjenih penzionera Srbije veoma uvažava partiju Rasima Ljajića. Mi imamo slične i u velikoj meri podudarne političke programe. Kad dođe predizborno vreme u kojem se mogu praviti eventualne koalicije, i ako ova tema i dalje bude aktuelna, naravno da ćemo razgovarati", ocenjuje za Danas Momo Čolaković, potpredsednik PUPS.

On ističe da je PUPS trenutno u savezu sa SPS i JS i da nije bilo razgovora o promeni aktuelnog političkog partnera.

"Za sada smo u okviru te koalicije. Kada se budu raspisali izbori, mi ćemo razgovarati sa svima koji su raspoloženi za razgovore. Sve ćemo to raditi u cilju da zaštitimo interese naše partije i da budemo pravi i uvaženi koalicioni partneri. Ali, ponavljam, SDPS ima vrlo sličan program nama i ta je opcija naravno otvorena, kao i mogućnost ulaska u neke veće koalicije", zaključuje Čolaković.

Potpredsednik Liberalno-demokratske partije Ivan Andrić kaže za Danas da su čuli izjavu predsednika SDPS Rasima Ljajića, ali da još nisu imali prilike da razgovaraju o eventualnoj koaliciji pred beogradske izbore sa tom strankom.

"Ne isključujemo mogućnost te opcije. Svakako da smo raspoloženi i da ćemo razgovarati sa strankom Rasima Ljajića. Do sada nismo imali vremena za razgovor, bila su zasedanja Skupštine Srbije, sada slede novogodišnji i božićni praznici, tako da ćemo se toj temi posvetiti posle praznika", navodi Andrić za naš list.

Rasim Ljajić je rekao da, ako republički izbori budu kad i beogradski, onda će SDPS izaći sama ili eventualno sa nekom još manjom strankom ili možda sa nekim iz koalicije na republičkom nivou.

"Možemo da razgovaramo sa LDP za beogradske izbore, imali bismo interes kao i oni. Mada, to je samo jedna mogućnost, možda i PUPS, to je partner koji bi nam odgovarao, sigurno bismo prešli cenzus, tako bismo imali šansu i za vlastitu promociju, ali nema ozbiljnih razgovora dok se ne zna da li će biti izbora", rekao je Ljajić.

Komentarišući odnose sa Demokratskom strankom, Ljajić je, gostujući na B92, rekao da će razgovarati sa svima, ali pre svega sa SNS i SPS.

Dodao je da je u korektnim odnosima sa većinom ljudi, ali da trpi napade od zamenika predsednika DS Bojana Pajtića i da to smanjuje šanse za saradnju, dok sa Đilasom ima normalnu komunikaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: