Umalo operisali dete bez pregleda

Devojčici A.M. (4) zamalo su operisali krajnike na ORL odeljenju KBC "Dragiša Mišović" bez prethodnih pregleda. Nakon anestezije konstatovana joj je upala grla.

Izvor: "24 sata"

Petak, 27.12.2013.

07:53

Default images

Kako piše portal 24 sata, devojčica je juče ujutru uvedena u operacionu salu, a lekari ORL odeljenja KBC "Dragiša Mišović" dali su joj opštu anesteziju i pripremili je za operaciju sva tri krajnika, a da prethodno nisu obavili pregled ni uradili nalaze.

Tek kada je došao specijalista ORL dr Aleksandar Vujović dijagnostikovao joj je upalu grla i odbio da operiše devojčicu. Operacija je tako odložena do daljeg, a roditelji najavljuju tužbu, dodaju "24 sata".

Sa ćerkom sam u sredu pre operacije primljena u bolnicu. Međutim nijedan lekar nas nije obišao ceo dan, detetu nisu uradili nijedan nalaz ni pregled, kazala je za "24 sata" Radmila Mišković, majka četvorogodišnje devojčice. Na zaprepašćenje roditelja, juče im je saopšteno da je lekar u poslednjem trenutku kod njihove ćerke dijagnostikovao upalu grla i da ova hirurška intervencija u tom stanju može biti opasna po njen život.

"Dete nam je istraumirano. Nikada više nećemo kročiti u ovu bolnicu, a Zdravstvenoj inspekciji i tužilaštvu podnećemo prijavu protiv svih lekara sa odeljenja", naglašava Uroš Mišković, devojčicin otac.

U bolnici su, međutim, optužili pedijatra iz Doma zdravlja. "Kako ih nije sramota, rekli su nam da je Anđelijin pedijatar loš, a nju lekarka u DZ u Vrčinu pregleda od kada je rođena. To je savesna i divna žena. Ona joj je četiri dana pre operacije uradila sve nalaze koji su bili uredni, ali u bolnici su morali da joj urade nalaze i neposredno pre operacije", kaže otac.

U KBC-u navode da postoji zaštitnik pacijenata u ustanovi kojem roditelji treba da se obrate.

"Spreman sam da ispitam sve okolnosti i moje lekare, ali roditelji treba nama da se obrate da bismo mogli da pristupimo slučaju", rekao je prof. dr Radisav Šćepanović, direktor KBC "Dr Dragiša Mišović".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: