Užice: Problem s vodom - puna algi

Republička inspekcija donela je odluku o zabrani korišćenja vode za piće i pripremu hrane u Užcu izjavio je zamenik gradonačelnika Vidoje Drndarević.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.12.2013.

19:07

Default images

Grad će pokušati da obezbedi dovoljno cisterni za snabdevanje vodom građana, rekao je Drndarević lokalnim medijima.

Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je da će sutra po završetku bioloških ispitivanja vode za piće saopštiti eventualne preporuke o korišćenju vode iz gradskog vodovoda, jer su u vodi koja se distribuira iz akumulacije Vrutci, izolovane alge.

Prisustvo algi u vodi za piće, kako je objašnjeno u saopštenju, posledica je intenzivnog razmnožavanja, takozvanog cvetanja algi u jezeru Vrutci.

Direktorka Zavoda Biljana Mijović u izjavi Tanjugu nije mogla da potvrdi da li je dok se ne završe analize voda bezbedna za piće. Očekuju se rezultati analiza iz Instituta ''Batut''.

Posle sutrašnjih ispitivanja biće poznato o kojoj vrsti algi je reč i koji su eventualni produkti njihovog razlaganja.

Građani Užica će, po završetku analiza, dobiti detaljne preporuke o korišćenju vode za piće iz gradskog vodovoda, navedeno je u saopštenju Zavoda za javno zdravlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: