Međuvladina konferencija u januaru

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport očekuje da će se narednog meseca održati prva međuvladina konferencija o pridruživanju Srbije Evropskoj uniji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.12.2013.

11:33

Default images

Davenport je na skupu u organizaciji Američke privredne komore "Drugo prolazno vreme - uključi se za promenu", rekao da će se kvalitet odnosa time bitno promeniti.

On je podsetio na odluke Saveta Evrope u junu ove godine, na sporazum Beograda i Prištine, sprovođenje i poštovanje okvira neophodnih za reforme potrebne za proces pristupanja...

Govoreći o ekonomskom razvoju Srbije i pravnoj osnovi koja to treba da omogući, on je rekao da su u EU zadovoljni novim pristupom koji se ne odnosi samo na Srbiju, već i na Crnu Goru.

On je rekao i da su u EU shvatili da su poglavlja 23 i 24 izuzetno važna i da su to pitanja u kojima je najteže napraviti napredak.

Prema njegovim rečima, nema 100 odsto ujednačene sudske prakse ni u zemljama EU, ali je potrebno da se Srbija ugleda na najbolju praksu u pojedinim zemljama, posebno u onima koje su se susretale sa sličnim iskustvima.

Davenport je ocenio da je Srbija uspostavila okvire za suočavanje sa najvećim izazovima i da smatra da su i u strategiji o pravosuđu koju je Srbija usvojila, prepoznati najveći izazovi.

On je dodao da Srbija ima priliku da krene napred, kao i da EU podržava taj proces, da će ga pratiti i da će raditi zajedno sa srpskom vladom na njegovoj realizaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: