Kongo: Nađeno 21 telo, ima i dece

Kinšasa -- Mirovna misija UN u Kongu saopštila je danas da su posle napada na istoku zemlje pronađena tela najmanje 21 osobe, među kojima ima i dece i žena.

Izvor: Tanjug
Podeli

U saopštenju međunarodne misije MONUSCO se navodi da se veruje da su tri devojčice mlađe od 18 godina silovane i da su im odsečene glave, a pronađeno je i raskomadano telo jednog deteta.

"Među žrtvama ima i žena i dece, a najmlađe dete je imalo samo nekoliko meseci. Oni su pobijeni 13. i 14. decembra", u provinciji Severni Kivu, kaže se u saopštenju.

Lokalne organizacije građanskog društva optužile su za ovaj napad pripadnike pobunjeničke Oslobodilačke vojske Ugande ADF-Nalu, jedne od najstarijih, ali najmanje poznatih oružanih grupa koji imaju bazu u Demokratskoj Republici Kongo.

Napadi su se odigrali u nekoliko sela u blizini Benija, grada na oko 250 kilometara severno od Gome, glavnog grada provincije, prenela je agencija AFP.

Info

Na današnji dan, 22. februar

1512 - Umro je italijanski moreplovac Amerigo Vespuči. Po latinskoj verziji njegovog imena (Americus), nemački kartograf Martin Valdzemiler (Waldsemueller) Novi

Razno četvrtak 22.02. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 47175 idi na stranu