Ukrajina traži izlaz iz krize

Kijev -- Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič predložio je na okruglom stolu moratorijum na upotrebu sile i nasilne akcije tokom demonstracija u Kijevu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Janukovič i premijer Nikolaj Azarov danas su, zajedno sa trojicom bivših predsednika - Viktorom Juščenkom, Leonidom Kučmom i Leonidom Kravčukom, pokušali da sa predstavnicima opozicije nađu izlaz iz krize koja potresa Ukrajinu.

Sastanku prisustvuju lideri opozicionih partija Sloboda Oleg Tjagnibok i UDAR Vitalij Kličko, kao i šef opozicione parlamentarne grupe Batkivščina (Otadžbina) Arsenij Jacenjuk i mnogi ministri, društveni i verski predstvnici, prenela je agencija RIA Novosti.

"Tražim od svih da utiču na smirivanje situacije i okončanje konfrontacije", rekao je on i dodao da konfrontacija ne vodi ničemu dobrom.

Sledeći okrugli sto o političkom rešenju u Ukrajini mogao bi da se održi u utorak, 17. decembra, najavio je Leonid Kravčuk koji je i inicirao sastanak, javila je ruska novinska agencija Itar Tas s.

Kravčuk je naveo da se, od sledećeg okruglog stola, očekuje da će dođi do izrade nacrta dokumenata.

Janukovič je predložio da vlast i opozicija pronađu način za izlazak Ukrajine iz krize, javila je agencija Itar tas.

"Svako ima svoje gledište i to gledište treba da se poštuje. Moramo da razmišljamo o tome kako da ujedinimo narod, a ne da ga razjedinimo, a treba da budemo jedinstveni i kada je u pitanju spoljna politika", poručio je ukrajinski predsednik.

Info

strana 1 od 46796 idi na stranu