Sednica vlada Srbije i RS 16. XII

Beograd, Banjaluka -- Peta zajednička sednica Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske biće održana u ponedeljak, 16. decembra, u Banjaluci, saopštila je danas Vlada Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli

Zajednička sednica počeće u 10.30 minuta.

Delegaciju Vlade Srbije predvodiće premijer Ivica Dačić, a činiće je prvi potpredsednik Aleksandar Vučić i ministri Rasim Ljajić, Nebojša Rodić, Lazar Krstić, Saša Radulović, Milan Bačević, Igor Mirović, Aleksandar Antić, Velimir Ilić, Nikola Selaković, Tomislav Jovanović, Ivan Tasovac, Dragan Glamočić i Aleksandar Vulin.

Zajedničkoj sednici prethodiće sastanak premijera Dačića i potpredsednika Vučića sa predsednikom i premijerkom Republike Srpske, Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, dok će ministri istovremeno održati bilateralne sastanke.

Premijerka Željka Cvijanović najavila je da će na zajedničkoj sednici biti analizirani dosadašnji projekti i zajedničko učešće dveju vlada u velikom projektu "Podrinje".

"Njegovom primjenom (projekta Podrinje) realiziralo bi se oko 100 projekata", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci i dodala da taj projekat podrazumeva zajedničke nastupe kada je reč o izgradnji energetskih objekata, određene vodoprivredne i poljoprivredne aktivnosti i određene poslove u oblasti mostogradnje.

Kako je javila agencija Fena, premijerka je podsetila na još neke projekte, između ostalog, one koji treba da omoguće građanima RS i Srbije da imaju zdravstvenu zaštitu tamo gde im je "lakše da dođu", kao i zajednički nastup kada je u pitanju dijaspora i nedavno uspostavljanje aviolinije Banjaluka-Beograd.

Saradnja dveju vlada odvija se u okviru Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama, za koji je Cvijanovićeva navela da je zadovoljna saradnjom koja se proširuje i nadograđuje u svim oblastima.

Nakon sednice, premijer Dačić i premijerka Cvijanović potpisaće Memorandum o razumevanju dve vlade o poslovno-tehničkoj saradnji, posle čega će se obratiti medijima.

Uslediće svečana ceremonija proglašenja ličnosti godine u hotelu Bosna, navodi se u saopštenju.

Prethodna zajednička sednica dve vlade održana je sredinom jula ove godine, a bilo je reči o realizaciji energetskih projekata "Južni tok" i "Podrinje".

Potpisani su Memorandum o razumevanju u rešavanju imovinsko-pravnih odnosa između "Srbijagasa" i "Gasprometa", Memorandum o saradnji dveju vlada radi jačanja veza matice i pripadnika dijaspore, kao i niz dokumenata kojima se reguliše saradnja ministarstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 240 idi na stranu