Vujanović odlikovao šeika

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović večeras je u Podgorici uručio princu Abu Dabija šeiku Muhamedu bin Zajedu al Nahjanu orden Velike crnogorske zvijezde.

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.12.2013.

21:47

Default images

Orden je šeiku dodeljen u znak poštovanja za njegov doprinos sadržajnim odnosima Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, istakao očekivanje daljeg razvoja dobrih odnosa Crne Gore i UAE, uz uverenje da postoji širok prostor saradnje između dve države.

On je iskazao zadovoljstvo ybog velike investicije UAE na prostoru Kraljičine plaže, koja će izvesno biti jedan od najatraktivnijih turističkih kompleksa u Crnoj Gori.

Princ Abu Dabija je konstatovao da između Crne Gore i UAE postoje sadržajni i intenzivni odnosi, dodajući da postoji širok prostor za unapređenje saradnje.

On je pozvao Vujanovića da poseti UAE, što je crnogorski predsednik sa zadovoljstvom prihvatio, navodi se u saopštenju.

Između Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata postoji širok prostor za unapređenje saradnje, saopšteno je večeras nakon razgovora premijera Mila Đukanovića i princa Abu Dabija šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana.

Đukanović je, kako se navodi, kazao da posebno ceni to što, uz nekoliko projekata koji se u saradnji sa Investiciono-razvojnim fondom Abu Dabija već realizuju u Crnoj Gori, uskoro sledi i potpisivanje ugovora o realizaciji turističkog rizorta na crnogorskom primorju.

Predsednik Vlade Crne Gore je ocenio da je to tek početak saradnje dve drževe.

"Pred nama su najvažniji projekti saradnje na ekonomskom polju, u oblasti turizma, saobraćaja i proizvodnje hrane", kazao je Đukanović.

Šeik Muhamed je izrazio izuzetno zadovoljstvo ybog boravka u Crnoj Gori, navodeći da tu državu smatra prijateljskom zemljom.

"Imam puno poverenje, imajući u vidu napore Vlade Crne Gore, da vaša zemlja ima dobru budućnost. Možete računati na našu punu podršku”, naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: