Sud Miškoviću odobrio put u London

Beograd -- Specijalni sud u Beogradu odobrio je vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću put u London i privremeno mu vratio pasoš, rečeno je danas Tanjugu u tom sudu.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Predsednik sudskog veća odobrio je okrivljenom Miškoviću put u inostranstvo i vratio mu pasoš za tu svrhu", precizirala je za Tanjug portparolka suda Dušica Ristić.

Ona je dodala da je odluka o Miškovićevoj molbi da mu se omogući put u London doneta u četvrtak i da je u pitanju put u London.

To će Miškoviću biti prvo putovanje van Srbije od kada mu je, krajem jula, oduzet pasoš kao mera predostrožnosti da ne pobegne iz zemlje, jer se protiv njega vodi krivični postupak.

Miškoviću je 14. novembra počelo suđenje zbog optužbi da je sa saradnicima oštetio putarska preduzeća za više desetina miliona evra.

Nakon sedam i po meseci pritvora, vlasnik "Delta holdinga" pušten je 23. jula iz pritvora, koji mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protivvrednosti, a koje je uplatila njegova kompanija da bi se branio sa slobode.

Miškoviću je tada privremeno oduzet pasoš i određena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu.

Optužnica tereti Miškovića i ostale da su od 2005. do 2010. godine nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća i utajom poreza oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet za 472 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 123 idi na stranu