Dinkić: Netačne tvrdnje Nikolića

Tvrdnja predsednika Tomislava Nikolića da sam minirao njegovu posetu Kini je netačna, rekao je predsednik URS-a Mlađan Dinkić.

Izvor: FoNet, Tanjug

Utorak, 03.12.2013.

14:35

Default images

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije i šef poslaničkog kluba URS-a Mlađan Dinkić odbacio je tvrdnju predsednika Tomislava Nikolića da je on minirao njegovu posetu Kini i da je zbog toga sprečio potpisivanje ugovora sa Kinezima o prodaji Vršačkih vinograda.

"Nikolić je rekao da sam navodno hteo da miniram njegovu posetu Kini, pa sam zbog toga sprečio potpisivanje ugovora sa Kinezima i veću glupost nisam mogao da čujem, pa makar to bilo i od predsednika države", rekao je Dinkić.

"Preporučio bih predsedniku da se ne meša u stvari koje ne zna. Nije greh ne znati nešto, ali je glupo pričati nešto o čemu ne znate", zaključio je predsednik URS-a On je dodao da uredba nije doneta samo zbog Vršačkih vinograda, već zbog svih 170 preduzeća u restrukturiranju s ciljem da se motivišu potencijalni kupci. Decenijama nije bilo kupaca jer su, kako je naveo Dinkić, ta preduzeća propala "za vreme dok je Tomislav Nikolić bio u vladi 90-ih godina". "Lažna je zamena teza da su ta preduzeća propala zbog nekih privatizacija posle 2000. godine, većina njih nije ni bila privatizovana, jer su upropašćena devedesetih", rekao je Dinkić. On je naveo da je donet predlog koji je podržala i Svetska banka, da se za gubitaška preduzeća ide na trostepenu licitaciju. Kako je ocenio, ta uredba je doneta da bi se otkočio i završio proces restrukturiranja, a igrom slučaja, Vršački vinogradi su bili jedna od kompanija na kojoj je to primenjeno. "Prodaju smo zaustavili, jer Agencija za privatizaciju nije napravila dobar ugovor i nije bilo garancije da će biti raskinut ako se ne ostvari investicija, a groždje iz ovogodišnje berbe nije ušlo u cenu", rekao je Dinkić. Zbog toga je, dodao je, tražena veća cena a ne da se onemogućila prodaja Vršačkih vinograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: