Jeremić dao kvorum za budžet

Samostalni poslanik Vuk Jeremić dao je kvorum prilikom utvrđivanja dnevnog reda za sednicu na kojoj se raspravlja o finansijskim zakonima i budžetu za 2014.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 03.12.2013.

13:29

Default images

Jeremić je rekao Tanjugu da smatra da je pristojno da poslanik ubaci karticu kad sedi u sali i učestvuje u radu parlamenta.

"Lično smatram da tehnička opstrukcija rada parlamenta nije način da se pokaže neslaganje s nekom politikom", rekao je on.

U parlamentu je danas u dva navrata određena pauza zbog nedostatka kvoruma prilikom utvrđivanja dnevnog reda sednice na kojoj se raspravlja o setu finansijskih zakona i jednom od najvažnijih zakona za svaku vladu - predlogu budžeta za narednu godinu.

Demokrate su ocenile da vladajuća koalicija nije u stanju da obezbedi kvorum za rad parlamenta i da bi trebalo da se uozbilji ili da raspiše izbore

Šef poslanika DS Borislav Stefanović kaže da se na delu video "početak raspada koalicije" jer, kako je rekao, ako neko nije u stanju da obezbedi kvorum za rad, nije u stanju ni da obavlja vlast u Srbiji.

On navodi da vladajuća koalicija juri poslanike koji nisu iz njihovih stranaka da bi obezbedila 126 poslanika u sali i da se u svakoj normalnoj demokratskoj državi to zove "pad vlade" i dodao da je u jednom trenutku samostalni poslanik Vuk Jeremić dao kvorum za rad.

"Mislim da je problem što vladajuća koalicija u jednom momentu nije imala 126 poslanika, pa ako sam dobro razumeo, Vuk Jeremić je dao kvorum, pa je on izašao, pa ponovo nisu imali kvorum", rekao je Stefanović.

To, prema njegovim rečima, pokazuje da u vladajućoj koaliciji nema dovoljno ozbiljnosti i spremnosti, a ni jedinstva, da nešto što je najosnovnije, a to su finansijski zakoni, stave na dnevni red.

"Ovo je jedan od najlošijih momenata u funkcionisanju vladajuće koalicije i žalosno je što je još jednom potvrdjeno da nekih bivših demokrata, da ih nema, od blata bi ih pravili da obezbede većinu", rekao je Stefanović.

Rasprava o setu finansijskih zakona počela je nešto posle 13 sati, a te zakone obrazlaže ministar finansija Lazar Krstić. Na toj sednici parlamenta na dnevnom redu je i predlog budžeta za 2014. godinu, koji je 12 tačka.

Pre početka rasprave o budžetu, poslanici su postavljali pitanja članovima vlade - o tome šta su ih sve pitali, čitajte u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: