"Srbi s KiM će se lečiti u Srbiji"

Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof. Momčilo Babić izjavio da će Srbi sa KiM i dalje moći da se leče u zdravstvenim ustanovama Srbije.

Izvor: B92

Subota, 30.11.2013.

13:55

Default images

"Srbi sa KiM ne treba da brinu, to pravo neće biti nikada ukinuto, ako ja dobro razumem državnu politiku, a državna politika je baš takva“, rekao je Babić Tanjugu.

On je dodao da nema razloga za brigu i da su netačne glasine koje se mogu čuti ovih dana da će Srbima sa KiM "nešto biti uskraćeno“ i naglasio da sva prava koja imaju ostali građani Srbije iz domena zdravstvenog osiguranja imaće i oni.

Babić je podsetio da RFZO godišnje samo za plate zdravstvenih radnika na KiM izdvaja pet milijari dinara, što je skoro 50 miliona evra.

I ne samo Srbi sa KiM, dodao je on, već i drugo nesrpsko stanovništvo sa tih prostora može da se leči u zdravstvenim ustanovama širom Srbije ukoliko se uplaćuju doprinosi RFZO.

"Svi mogu da se leče u Srbiji, ali prava iz zdravstvenog osiguranja imaju samo oni koji uplaćuju doprinose Repuličkom fondu za zdravstveno osiguranje. Dakle, mi ne razdvajamo ljude po nacionalnom principu, već da li plaćaju doprinose RFZO“, zaključio je Babić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: