"Od SKGO nema nikakve koristi"

Grad Jagodina nije imao koristi od Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), izjavio je predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma.

Izvor: Tanjug

Subota, 30.11.2013.

12:20

Default images

Marković je, komentarišući odluku tog grada da istupi iz SKGO zbog visoke članarine, rekao da je Jagodina sve što je postigla, uradila sama.

"Nama je za narednu godinu došlo da platimo članarinu veću od milion dinara, a da od toga, članarina prošlih godina, nismo imali koristi kao ni od SKGO, jer sve što smo radili i uradili, uradili smo sami", tvrdi Marković u izjavi Tanjugu.

Marković naglašava da ne misli da su ljudi koji vode SKGO loše radili, ali i da se ta organizacija nije bavila time da pomaže opštine i gradove koji imaju neki problem.

Istovremeno, Marković je najavio za 10. decembar na Kopaoniku prvi sastanak novoosnovanog Udruženja gradova i opština Srbije, na kojem će, uz 31 predsednika i gradonačelnika koji su potpisali takozvani Vranjski sporazum i postali članovi Udruženja, prisustovati deset čelnika opština i gradova koji su izrazili želju da budu članovi ove asocijacije.

"Na skupu ćemo formirati telo koje će koordinirati radom Udruženja, a biće reči i o pojedinačnim problemima opština i gradova", istakao je Marković.

On napominje da je Udruženje, osnovano sredinom oktobra, za razliku od SKGO "nešto drugo" i da nema ni članarine.

"Naš zadatak će biti da pomažemo jedni drugima, što nije bio slučaj ranijih godina, da gradovi u Srbiji i opštine sarađuju, da ukuliko se desi neka elementarna nepogoda u nekoj opštini, da sve ostale opštine i gradovi, članice sporazuma, pomažu tom gradu i opštini", objasnio je Marković cilj Udruženja za čije osnivanje je on dao ideju.

On očekuje i da će ovakav koncept saradnje dati rezultate, da neće, "kao do sada biti zavisti i ljubomore".

"Jagodina je i do sada pomagala iako nije bilo ovog Udruženja, na primer Chupriji, kada su tamošnje škole ostale bez mazuta i grejanja, Zajačaru kada su bile poplave, Kraljevu, Leskovcu", naveo je Marković.

Ta jednokratna pomoć, kada pošalje samo jedan grad i opština je mala, ali kada pomogne 40 opština jednom gradu, "sigurno je drugačije", istakao je Marković i napomenuo da će opštine i gradovi sarađivati i u dovođenju stranih investitora.

Marković je dodao i da će, 9. decambra, na Kopaoniku biti održana i sednica Glavnog odbora Jedinstvene Srbije, čiji je on lider, na kome će biti donesen plan rada za 2014.godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: