"Ne nameštam Dinkićevo hapšenje"

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao da ne namešta hapšenje lidera URS-a Mlađana Dinkića, niti da o njemu izmišlja afere.

Izvor: Tanjug

Subota, 30.11.2013.

09:19

Default images

Dačić je to reako odgovarajući na Dinkićevu tvrdnju da je istraga protiv njega zbog Nacionalne štedionice priča koju otvara Dačić lično.

"Ove istrage su zahtev Evropske unije. A sve što priča Dinkić jesu neistine. Ne pokrećem istrage iz političkih razloga protiv nekoga. Zašto bih to radio bilo kome, pa i Dinkiću? Ništa ne nameštam Dinkiću", poručio je Dačić za današnji "Blic".

Dačić je dodao da je sve što ima o bivšem koalicionom partneru, rekao javno.

"A kada je reč o Nacionalnoj štedionici i istrazi koja se vodi, za koju me optužuje Dinkić, taj slučaj je na spisku 24 privatizacije na kojima se radi. Sporne privatizacije i njihovo rasvetljavanje su zahtev Evropske unije i to je poznata stvar. To je posao kojim se bavi Biro i u to se ne mešam", zaključio je Dačić.

Poslednje optužbe među bivšim koalicionim partnerima, piše "Blic" pokrenuo je Dinkić kada je Dačića ocenio kao političara koji istragama oslabljuje svoje protivnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: