Pantić za B92: OEBS me je pokrao

Kandidat GI Srpska za gradonačelnika severne Mitrovice Krstimir Pantić kaže da još nije odlučio hoće li da učestvuje u drugom krugu izbora.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2013.

17:09

Default images

Pantić je, gostujući u Vestima B92, rekao da ne može da prihvati rezultate ponovljenih izbora na tri biračka mesta u severnoj Mitrovici zbog sumnje da je došlo da mahinacija glasačkim materijalom, za šta je optužio OEBS.

Pantić, koga podržava Vlada Srbije, kazao je da članovi biračkih odbora nisu bili u kontaktu sa glasačkim materijalom od sinoć u 19.30, kada ga je preuzeo OEBS, do ponoći, kada je počelo brojanje glasačkih listića. On navodi da su kutije putovale bez članova biračkih odbora do Prištine, a da je samo na jednom biračkom mestu, petina listića poništena, i da Građanska inicijativa Srpska sumnja da se radi o listićima koji pripadaju nihovoj listi.

Pantić, takođe, smatra da OEBS i međunarodna zajednica veštački smanjuju razliku između kandidata GI SDP Olivera Ivanovića i njega, kako članovi GI Srpska ne bi ušli u skupštinu opštine Kosovska Mitrovica. Ta razlika je oko 500 glasova.

Kao dokaz za svoje navode Pantić se poziva na izjave protivkandidata Ivanovića koji je upozorio na mogućnost da Vlada Srbije vrši krađu glasova interno raseljenih lica ,a nijednom nije spomenuo mogućnost da Priština krade, čime se, kako kaže, "diskvalifikovao i stavio na stranu Prištine".

Pantić kaže da Centralna izborna komisija Kosova još nije izbrojala oko 1000 glasova, i da GI Srpska "ne zna kako će oni prebrojati te glasove, i da li će ih nameštati onako kako bude njima odgovaralo".

"Ja ne mogu da prihvatim ove rezultate kao gradonačelnik, ali kao predstavnik Vlade imam obavezu i sačekaću rezultate", kazao je Pantić i dodao da je zadovoljan samim tokom glasanja , ali da je "ono što se kasnije dešavalo prevršilo svaku meru".

Krstimir Pantić tvrdi i da je OEBS uticao na to da se razlika između listi GI Srpska i GI SDP za lokalnu skupštinu smanji i svede na svega 40-tak glasova razlike i da se mahinacije OEBS-a upadljivo više vide u broju nevažećih listića za lokalnu skupštinu Kosovske Mitrovice.

Zbog ove male razlike, dve su opcije za sastav skupštine opštine Kosovska Mitrovica: Koalicija Pantić- Ivanović, ili sklapanje partnerstva sa albanskim strankama.

"Oliveru je bliža opcija da vlast gradi sa Albancima, a meni je bliža Oliver", kazao je Pantić, dodavši da bi "radije išao na ponovljene izbore nego u koaliciju sa Oliverom".

Pantić je naveo i da je o svemu već obavestio ministra bez portfelja zaduženog za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina, kao i da će i prvi potpredsednik vlade Srbije biti obavešten o navodnim mahinacijama glasačkim materijalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: