Udes kod Raške, troje povređeno

Raška, Novi Pazar -- Od troje ljudi koji su povređeni u udesu u Biljanovcu kod Raške, dvoje je u životnoj opasnosti, rekao je dežurni hirurg Zdravstvenog centra u Novom Pazaru.

Izvor: RTS, Tanjug
Podeli

Do nesreće je došlo oko 16 časova, kada su se sudarili automobil marke "jugo" i autobus prevoznika "Kadin", koji je vozio radnike sa Kopaonika.

Prema rečima direktora Zdravstvenog centra Novi Pazar Mirsada Đerleka, u tu ustanovu su nešto pre 18 sati primljeni Miljko Bugarić (57), Slavica Bugarić (52) i Nikola Bugarić.

"Miljko ima povrede vrata i grudnog koša u svesnom je stanju i trenutno je van životne opasnosti. Slavica ima povrede desnog kolena i nagnječenje grudnog koša, dok Nikola ima otvoreni prelom butne kosti, i njihovo stanje je za sada stabilno. U toku je dijagnostička obrada pacijenata", rekao je Đerlek.

Hirurg Nermin Feković, koji je operisao povređene, kazao je Tanjugu da su svo troje pacijenata primljeni sa teškim telesnim povredama.

"Dvoje su sa teškim povredama unutrašnjih organa, trenutno su u operacionoj sali. Dve hirušske ekipe sada rade, četiri opšta hirurga, a dva urologa i dva ortopeda su u pripravnosti. Treći pacijent je trenutno van životne opasnosti, nalazi se u intenzivnoj nezi i na daljoj je dijagnostici", rekao je Feković.

Svi povređeni bili su u automobilu marke "jugo", a iz smrskanog automobila izvukli su ih vatrogasci, koji su bili primorani i da seku delove vozila kako bi oslobodili povređene.

Na lice mesta došli su policija, vatrogasci i ekipe Hitne pomoći.

Info

Na današnji dan, 22. januar

1440 - Rođen je veliki moskovski knez Ivan III Vasiljevič, nazvan Ivan Veliki. Oslobodio je Rusiju vazalstva odbivši da Mongolima plaća danak, ojačao monarhiju i

Razno ponedeljak 22.01. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 46829 idi na stranu