Dinkić ponovo napada Radulovića

URS Mlađana DInkića nastavlja da napada ministra privrede Sašu Radulovića i danas je poslanica Suzana Grubješić Ivicu Dačića pitala da li zna sve o Raduloviću.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.11.2013.

12:08

Default images

Ona je u parlamentu premijera Srbije pitala da li je znao sve o ministru privrede između ostalog i to da se, kako tvrdi, protiv Radulovića vode dva postupka pred disciplinskim većem Agencije za licenciranje stečajnih upravnika i da je ministar privrede po jednom postupku, koji je okončan, kažnjen sa 100.000 dinara i javnom opomenom.

Sašu Radulović je na mesto ministra privede predložio lider SNS-a Aleksandar Vučić, a ubrzo nakon što je preuzeo privredu, jedan deo resora koji je donedavno vodio Mlađan Dinkić, Radulović je postao glavna meta kritika lidera URS-a i funkcionera te stranke. Dinkić svoju netrpeljivost prema Raduloviću ne krije ni u javnim nastupima pa je tako pre mesec dana u Utisku nedelje izjavio da je Saša Radulović potpuna katastrofa.

Suzana Grubješić je na današnjoj skupštinskoj sednici sednici Skupštine Srbije, u delu kada poslanici postavljaju pitanja i traže pojašnjenja od nadležnih, pitala da li je tačno da je ministar Radulović od 2007. godine do danas vodio 15 stečajnih postupaka, a da je okončao samo dva. Pitala je da li tačno da je sve vreme primao nadoknadu za svako angažovanje ponaosob, koje u proseku iznosi 100.000 dinara, što znači da je do sada po tom osnovu primio 49,5 miliona dinara.

Da li je tačno da su pokrenuti postupci po tri osnova, da je jedan okončan i da mu je izrečena kazna od 100.000 dinara i javna opomena, da li je tačno da je razlog za to, to što je bio u sukobu interesa, da je zaključivao ugovore sa sopstvenom firmom E market capital i da je sve usluge u stečajnom postupku vodila ta njegova firma”, pitala je Grubješićeva.

Ona je pitala da li je tačno da je Radulović nakon stupanja na ministarsku funkciju preneo vlasništvo na suprugu, koja je nastavila da vodi posao, da je šest meseci izbegavao da primi poziv za raspravu pravdajući se time da je bio na odmoru, bolovanju i službenim putovanju, kao i da se nije pojavio pred nadležnim većem, iako mu je poziv poslat preko suda.

“Da li je tačno da je član Saveta za borbu protiv korupcije Dušan Slijepčević, inače advokat Saše Radulovića?”, pitala je Grubiješićeva. "Pitam predsednika Vlade da li je sve ovo znao kada je predložio Radulovića za ministra”, dodala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: