Ognjanovići nisu podigli ni dinar

Roditelji Tijane Ognjanović za čije je lečenje u humanitarnoj akciji ukupno prikupljeno 2,5 miliona evra nisu sa računa podigli nijedan dinar, saznaje B92.

Izvor: B92

Sreda, 13.11.2013.

14:55

Default images

Prema našim nezvaničnim saznanjima, beogradska policija je pregledala račune Tijane Ognjanović i njene majke Jelene i utvrdila da nije podignut nijedan dinar. Građani Srbije su za lečenje Tijane Ognjanović, koja je nažalost preminula 15. jula u bolnici u Hjustonu, uplatili ukupno 2.580.000 evra

Deo novca uplaćen je bolnici u Hjustonu, dok je jedan manji deo iskorišćen za sahranu male Tijane. Posle toga, sa dva računa otvorena za ovu namenu porodica do danas nije podigla ni jedan jedini dinar. Na računima je ostalo nešto više od milion i šeststo hiljada evra. Ovim novcem moći će da se raspolaže tek po završetku ostavinske rasprave, čije je prvo ročište zakazano za 26. novembar.

Podsetimo da su nedavno tabloidi otvorili aferu o novcu za lečenje Tijane Ognjanović spekulišući da je novac koji je u velikoj humanitarnoj akciji prikupljen za presađivanje srca nestao sa namenskog računa.

Posle brojnih napisa u tabloidnoj štampi, Više javno tužilaštvo naložilo je policiji da ispita šta se dogodilo sa tim novcem. Istraga bi trebalo da utvrdi koliko je novca uplaćeno na Tijanin račun, koliko je sa tog računa prebačeno bolnici u Hjustonu, koliko je novca ostalo i da li je ostatak isplaćen sa računa, kao i da li postoje i drugi prilivi novca koji su građani uplaćivali za pomoć Tijani.

Devojčica je početkom aprila otišla u Ameriku na operaciju, ali su joj 15. jula otkazali organi i ona je preminula.

Podsetimo da je u martu i aprilu organizovana velika humanitarna akcija prikupljanja novca za Tijanino lečenje u koju se bio uključio i poznati glumac Sergej Trifunović. On je pre dva dana gostujući u emisiji "Bulevar B92" prvi put javno govorio o celom slučaju ističući da mu nije žao što je bio deo jedne takve plemenite akcije i da namerava da osnuje Fond kroz koji bi bila moguća pomoć svoj deci kojoj je za lečenje potreban novac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

189 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: