Milićević postao Ružićev savetnik

Beograd -- Član Glavnog odbora SPS Boris Milićević imenovan je za savetnika ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije Branka Ružića.

Izvor: Beta
Podeli

Gej strejt alijansa pozdravila je imenovanje Milićevića i ocenila da je veoma značajno da deklarisane LGBT osobe budu akteri, a ne samo posmatrači važnih društveno-političkih procesa.

Alijansa je u saopštenju navela da će Milićević funkciju savetnika Branka Ružića obavljati u oblasti ljudskih prava sa posebnim osvrtom na prava LGBT populacije.

Odluka o definisanju takve savetničke pozicije "govori o važnosti koju ta oblast ima u procesu evrointegracija Srbije i, nadamo se, spremnosti vlasti da se u punom kapacitetu posveti zaštiti i promociji ljudskih prava svih građana i građanki, među kojima su i LGBT osobe", navela je GSA.

Alijansa je istakla da želi da veruje da će "angažovanje i imenovanje autovanih LGBT osoba na različite pozicije u državnim institucijama i organima, a u skladu sa traženim kriterijumima,, postati ubuduće mnogo češća praksa nego što je to bio slučaj do sada".

Milićević je osnivač i prvi predsednik GSA. Od decembra 2010. član je Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije i svoj angažman nastavio je kao prvi deklarisan političar homoseksualac u Srbiji. Predsednik je i Saveta za ljudska prava SPS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 214 idi na stranu