Ne kajem se zbog akcije za Tijanu

Sergej Trifunović se ne kaje što je učestvovao u humanitarnoj akciji prikupljanja novca za lečenje Tijane Ognjanović. "Neću da učestvujem u nekrofiliji".

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.11.2013.

23:09

Default images

Poznati glumac je gostujući u emisiji Bulevar B92 prvi put javno govorio o aferi koja je otvorena zbog novca za lečenje Tijane Ognjanović. On do danas danas nije hteo da komentariše tu aferu, jer su ljudi izgubili jedino dete.

"Nisam hteo da učestvujem u toj nekrofiliji. Akcija prikupljanje novca za Tijanu Ognjanović izazvala je jednu divnu stvar - da se Srbija i region ujedine oko Tijane. Cela akcija je bila divna i čista. Nijednog trenutka se ne kajem što sam u tome učestvovao", kaže Sergej Trifunović.

"Od kada sam se uključio u akciju obaveštavali su me kako je novac na račun počeo brzo da pristiže i ubrzo su mi rekli da je prikupljeno više novca nego što je bilo potrebno."

Trifunović kaže da je bilo potrebno 700 000 evra, a da je za nekoiliko dana prikupljeno 1,6 miliona evra. On dodaje da je već tada znao za slučaj Ljubice Adamić, koja čeka operaciju u Beču i kojoj nedostaje 100 000 evra, ali i za još nekoliko slučajeva.

"Tada sam iz inostranstva, gde sam bio, pozvao Nenada Ognjanovića, jer je sakupljeno već dovoljno novca za Tijaninu opreciju i tražio mu da deo novca prebaci na račun za Ljubicu Adamić. On mi je rekao da ne može to da uradi jer je račun namenski. Onda sam ga pitao da bude na čelu Fonda koji bi bio namenjen za lečenje teško bolesne dece, barem simbolično da bude na čelu tog Fonda, kako bi višak sredstava otišao i na račune druge bolesne dece", objašnjava Trifunović.

"Nenad Ognjanović mi na to ništa nije odgovorio. Ja sam rekao - zbog dobre karme, zbog svog deteta, pomozi i drugoj deci. Ja verujem u tu kosmičku ravnotežu, boga ili šta već. On je odbio čak i da samo formalno bude na čelu Fonda", navodi Sergej Trifunović.

On kaže i da se Nenad Ognjanović oglušio i o njegove molbe da javno objavi da je skupljeno dovoljno novca za Tijanu kako bi ostali donatori novac dali drugoj deci kojoj je bio potreban.

Trifunovič dodaje i da ga je sutradan zvala Katarina Jakovljević iz Fonda princeze Katarine i pitala ga i to naredbodavno kakav problem ima sa Ognjanovićima.

"Mislim da su pobesneli zato što sam ja objavio da ja sakupljeno dovoljno novca za Tijaninu opreaciju", kaže Trifunović i dodaje da je poslednji put pokušao da stupi u kontakt sa Tijaninim rodieljima u aprilu, ali da mu se oni nikada više nisu javili.

I pored cele priče, glumac ne odustaje od humanitarnog rada, čak najavljuje i osnivanje Fonda kroz koji bi bila moguća pomoć svoj deci kojoj je za lečenje potreban novac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: