Goranci: Nećemo u Dragaš, već u ZSO

Goranci koji su podržali poziv Vlade Srbije osvojili su 70 odsto glasova u Gori. Žele da formiraju svoju opštinu i postanu deo Zajednice srpskih opština.

Izvor: Beta

Petak, 08.11.2013.

19:03

Default images

Glavni imperativ za izlazak na izbore nam je bio formiranje opštine Gora i ulazak u Zajednicu srpskih opština, navodi se u saopštenju Jedinstvene goranske liste - CDU, čiji je kandidat Safet Kuši pobedio na izborima za gradonačelnika.

"Svih 70 odsto glasača nas obavezuje da uradimo sve da bi ostvarili naše planove i obećanja - ne želimo da uđemo u opštinu Dragaš, gde su Albanci većina i gde nećemo moći da ostvarimo ni minimum svojih prava", naveo je Kuši i apelovao na nadležne da ne ignorišu želju Goranaca.

Kuši je pozvao sve aktuelne činioce u stvaranju političke atmosfere na Kosovu, kao i vlast u Beogradu, Prištini i EU da ne zapostavljaju planove i želje Goranaca.

Kako se navodi u saopštenju, Goranci u Gori izašli su na izbore prvi put u ogromnom broju, što je bio i vid referenduma za legalizovanje i dobijanje njihove opštine Gora.

Albanci sadašnju opštinu Gora ne priznaju, jer funkcioniše po sistemu Republike Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: