Goranci: Nećemo u Dragaš, već u ZSO

Kosovska Mitrovica -- Goranci koji su podržali poziv Vlade Srbije osvojili su 70 odsto glasova u Gori. Žele da formiraju svoju opštinu i postanu deo Zajednice srpskih opština.

Izvor: Beta
Podeli

Glavni imperativ za izlazak na izbore nam je bio formiranje opštine Gora i ulazak u Zajednicu srpskih opština, navodi se u saopštenju Jedinstvene goranske liste - CDU, čiji je kandidat Safet Kuši pobedio na izborima za gradonačelnika.

"Svih 70 odsto glasača nas obavezuje da uradimo sve da bi ostvarili naše planove i obećanja - ne želimo da uđemo u opštinu Dragaš, gde su Albanci većina i gde nećemo moći da ostvarimo ni minimum svojih prava", naveo je Kuši i apelovao na nadležne da ne ignorišu želju Goranaca.

Kuši je pozvao sve aktuelne činioce u stvaranju političke atmosfere na Kosovu, kao i vlast u Beogradu, Prištini i EU da ne zapostavljaju planove i želje Goranaca.

Kako se navodi u saopštenju, Goranci u Gori izašli su na izbore prvi put u ogromnom broju, što je bio i vid referenduma za legalizovanje i dobijanje njihove opštine Gora.

Albanci sadašnju opštinu Gora ne priznaju, jer funkcioniše po sistemu Republike Srbije.

Info

SAD: Biskup postao beskućnik

Vešington -- Mormonski biskup Dejvid Maselman (45) iz Solt Lejk Sitija (SAD) preobrazio se u beskućnika kako bi svojoj pastvi odžao lekciju o samilosti i darežljivosti.

Svet subota 30.11. 22:53 Komentara: 4

SAD apelovala na Pjongjang

Vašington -- Bela kuća je apelovala na Severnu Koreju da oslobodi američkog državljanina Merila Njumana (85) koji se nalazi u zatvoru od prošlog meseca.

Svet subota 30.11. 22:49 Komentara: 1

Abudža: U dva napada 24 ubijeno

Abudža -- Sumnja se da je islamistička grupa Boko Haram, koja predvodi četvorogodišnju pobunu na severu Nigerije, odgovorna za dva napada u kojima su poginule 24 osobe.

Svet subota 30.11. 21:58 Komentara: 0
strana 1 od 1384 idi na stranu