Vulin: Neshvatljivi napadi DSS

Beograd -- Aleksandar Vulin izjavio je da je "neshvatljivo" da DSS nastavlja da zajedno sa Prištinom optužuje svoju državu za događaje u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju poziva tu stranku da dokaze o tome šta se dešavalo, za koje DSS tvrdi da ih ima, preda svojoj državi kako bi se utvrdila istina.

Već je drugi dan kako Priština i DSS nastavljaju sa pokušajima da optuže državu Srbiju za sve što se desilo u severnoj Kosovskoj Mitrovici i da sve ono u čemu su, što direktno što indirektno, sami učestvovali, pokušavaju da prebace na državu Srbiju, rekao je Vulin u izjavi Tanjugu.

Prema njegovim rečima, neshvatljivo je da stranka koja je deo političkog života Srbije tako uporno, zajedno sa Prišinom, optužuje državu Srbiju "za nešto čemu se sama iskreno raduje".

"Država Srbija je spremna da podnese dokaze međunarodnoj zajednici ili bilo kome ko će o tome odlučivati, ali na prvom mestu država Srbija je ta koja će sprovoditi istragu o tome šta se desilo u Kosovskoj Mitrovici i posebno prema svojim državljanima, koji su sprečavali druge državljane Srbije da iskoriste svoje biračko pravo i ugrožavali njihovu bezbednost i njihov život", rekao je Vulin.

To što DSS za druge koristi izraze poput "politički magarci", naveo je Vulin, govori da su oni vrlo svesni da će istina ipak izaći na videlo, a ta istina, dodao je, neće biti nimalo prijatna za počinioce nereda u Kosovskoj Mitrovici.

Vulin kaže i da je veoma zanimljivo da je "DSS spreman da dokaze ponudi i preda kosovskoj policiji i Euleksu".

"Do pre samo jedan dan Kosovska policija je bila sastavljena od Srba izdajnika, a Euleks je bio okupator sa kojim se nikad i ni po koju cenu ne može i ne treba komunicirati. Izgleda da tako i ostaje, osim kada je u pitanju Srbija, pa se izgleda protiv Srbije može razgovarati i sa okupatorom i sa izdajnicima", kaže Vulin.

Vulin je pozvao DSS da "sve što imaju, ako imaju, predaju organima svoje države Srbije, pa neka Srbija bude ta koja će doći do istine".

Šteta koja se ovim putem nanosi državi Srbiji pred svetskim medijima je takva da mi svaki dan moramo da odgovaramo i svaki dan trošimo energiju na obrazlaganje toga zašto se ovo dešava, rekao je Vulin.

Bolje bi bilo, naglašava, da ovo vreme sada trošimo na to da celom svetu objasnimo i tražimo objašnjenje zašto se interno raseljenim nije dozvolilo da glasaju ili da pitamo kako je moguće da se u južnoj Mitrovici ne dozvoljava da teče voda severnoj Mitrovici i da zbog toga imamo restrikcije na severu.

Kao što čujete, DSS nema vremena da se bavi time, ali ima da baca ljagu na državu Srbiju, napominje Vulin.

Vulin razgovarao sa Toršinom o izborima na KiM

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa o lokalnim izborima na KiM sa prvim zamenikom predsednika Saveta federacije ruske Dume Aleksandrom Toršinom, koji je Srbima u Kosovskoj Mitrovici poručio da je samo izlazak na izbore način da se ne dozvoli da njima upravljaju Albanci i Priština.

Kako se navodi u saopštenju Vladine Kancelarije za KiM, Toršin je izrazio punu podršku Vladi Srbije i njenoj politici prema Kosovu i Metohiji i izrazio lično poštovanje ministru Aleksandru Vulinu za sve što radi na polju očuvanja života Srba na Kosovu i Metohiji.

Toršin je preneo pozdrave predsednice Saveta federacije Valentine Ivanovne Matvienko i potvrdio čvrstu i principijalnu podršku Ruske Federacije politici Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1384 idi na stranu