Kenija bombardovala kamp Al Šababa

Kenijski vojni avioni bombardovali su danas ciljeve koje drže islamisti Al Šababa povezani sa Al Kaidom u Somaliji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.10.2013.

21:46

Default images

Ovaj potez je izveden u cilju odmazde za napad na najrobijski tržni centra prošlog meseca u kome je ubijeno najmanje 67 ljudi, saopštile su kenijske odbrambene snage.

U saopštenju se navodi da je uništen kamp Hurgun za obuku u južnom regionu Dinsor koji su koristili pripadnici Al Šabab koja je preuzela odgovornost za napad na tržni centar Vestgejt i da se "veruje da je u kampu u kome je bilo više od 300 boraca, većina ubijena ili ranjena", prenela je agencija Rojtres.

"Ovo je bio deo šire misije od misija AMISOM ( Misije Afričke unije u Somaliji) ciljano na Šababov kamp za obuku. Napadači na Vestgejt su imali obuku tamo. Mi smo pratili ovu određenu oblasti u proteklom periodu i ušli kada smo dobili zeleno svetlo", rekao je portparol kenijske vojske, pukovnik Sajrus Oguna za Rojters.

Oguna je dodao da će napadi na uporišta islamista biti nastavljeni.

Al Šabab je negirao da je bio bilo kakav napad.

"Nijedan naš vojni kamp u Somaliji nije bio pod vazdušnim udarom ili napadnut", rekao je čelnik islamista Rojtersu i dodao da su njegovi borci napali Badade, grad na jugu Somalije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: