Državni sekretar ne može na Kosovo

Državnom sekretaru ministarstva energetike Dejanu Popoviću i direktoru Rudarskog basena Kolubara Miloradu Grčiću onemogućeno je da uđu na Kosovo i Metohiju

Izvor: B92

Četvrtak, 31.10.2013.

10:55

Default images

Ulazak preko administrativnog prelaza Merdare je navodno zabranjen iz proceduralnhi razloga, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu energetike.

I direktor "Kopova Kosovo" Srđa Kovačević, koji je nešto pre njih prešao administrativni prelaz, naknadno je vraćen, kažu u tom ministarstvu.

Humanitarna pomoć - hrana, ugalj, računari - koja je prilikom posete srpske delegacije trebalo da bude uručena raznim ustanovama, ipak će stići na KIM, istakli su u tom ministarstvu.

Hrana će biti uručena Kolektivnom centru u Gnjilanu, oko 100 tona uglja Kolektivnom centru u Štrpcu, a računari će biti predati Elektrotehničkoj školi u Sušici, kažu u ministarstvu energetike.

Ministru Aleksandru Vulinu je bilo zabranjeno da uđe na KiM. Uprkos najavama da će mu biti onemogućeno da danas poseti Kosovo, ministar bez portfelja zadužen za KiM bio je u Zvečanu.

Kosovski premijer Hašim Tači, izjavio je da Aleksandar Vulin može da dođe na Kosovo kao čovek mira , ali da će biti uhapšen ukoliko dođe u uniformi rezerviste.

"Prestati sa onemogućavanjem srpskih zvaničnika da uđu na KiM"

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zatražila da privremene vlasti u Prištini odmah prestanu sa politikom onemogućavanja srpskim zvaničnicima da posete Pokrajinu.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju osuđuje ovaj necivilizacijski gest i traži da se sa ovakvom praksom odmah prestane. Pitamo nadležne, a pre svega Euleks i OEBS da li to znači da će, protivno postignutim sporazumima u Briselu, Srbima van Pokrajine biti zabranjeno da pomažu sunarodnike na Kosovu i Metohiji?", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, kao i sve provokacije koje su se dešavale poslednjih dana, i današnje imaju za cilj da kod Srba izazovu strah i paniku pred lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, zakazane za 3. novembar.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju apelovala je na srpski narod u Pokrajini da ostane pribran i da izađe na lokalne izbore i izabere lokalnu vlast koja će se odgovorno ponašati prema njihovoj budućnosti i budućnosti njihove dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: