BiH: Našli bombe pa ih odneli kući

Grupa mladića, od kojih tri maloletnika, pronašla je u rovovima iz proteklog rata bombe i drugo oružje, koje su odneli kućama, a bombe su nosili i u školu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.10.2013.

12:56

Default images

Zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, uhapšen je Miroslav Z. (18) iz Modriče a protiv trojice maloletnika biće preduzete mere u skladu sa zakonom, piše "Glas Srpske".

Kako je navela modrička policija, maloletnici od 17, 16 i 15 godina, zajedno sa osumnjičenim Miroslavom Z., u zaostalim rovovima na nekadašnjoj liniji borbenih dejstava u mestu Kužnjača kod Modriče, pronašli su minsko-eksplozivna sredstva.

Oni su oružje i municiju sakrili na druga mesta, između ostalog, i u svojim kućama, a jednu bombu donosili su u školu i pokazivali vršnjacima.

Policija je pretresla kuću u kojoj živi Miroslav Z. i pronašla šest ručnih bombi, jednu prepravljenu poluautomatsku pušku, pancirni prsluk i puščane metke.
U pretresu kuće jednog od maloletnika pronađeno je pet ručnih bombi, a u bunaru koji se ne koristi bio je raketni bacač "zolja", piše list i dodaje da je policija pronadjeno oružje oduzela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: