BiH: Našli bombe pa ih odneli kući

Modriča -- Grupa mladića, od kojih tri maloletnika, pronašla je u rovovima iz proteklog rata bombe i drugo oružje, koje su odneli kućama, a bombe su nosili i u školu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, uhapšen je Miroslav Z. (18) iz Modriče a protiv trojice maloletnika biće preduzete mere u skladu sa zakonom, piše "Glas Srpske".

Kako je navela modrička policija, maloletnici od 17, 16 i 15 godina, zajedno sa osumnjičenim Miroslavom Z., u zaostalim rovovima na nekadašnjoj liniji borbenih dejstava u mestu Kužnjača kod Modriče, pronašli su minsko-eksplozivna sredstva.

Oni su oružje i municiju sakrili na druga mesta, između ostalog, i u svojim kućama, a jednu bombu donosili su u školu i pokazivali vršnjacima.

Policija je pretresla kuću u kojoj živi Miroslav Z. i pronašla šest ručnih bombi, jednu prepravljenu poluautomatsku pušku, pancirni prsluk i puščane metke.
U pretresu kuće jednog od maloletnika pronađeno je pet ručnih bombi, a u bunaru koji se ne koristi bio je raketni bacač "zolja", piše list i dodaje da je policija pronadjeno oružje oduzela.

Region

Bez dogovora o "Sejdić-Finci"

Bukurešt -- Sastanak političkih lidera iz Federacije Bosne i Hercegovini, koji je održan u Budimpešti, završen je bez dogovora o modelu realizacije presude "Sejdić-Finci".

Region četvrtak 31.10. 19:43 Komentara: 2

HR: Štrajk lekara još traje

Zagreb -- Štrajk hrvatskih lekara traje već 44 dana, a najverovatnije ni danas neće biti okončan jer sindikalni čelnici ne očekuju potpisivanje novog kolektivnog ugovora.

Region četvrtak 31.10. 14:33 Komentara: 0
strana 1 od 151 idi na stranu