Ražnatovićeva će biti svedok Biniću

Folk pevačica Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić svedočiće 18. decembra na suđenju nekadašnjim funkcionerima fudbalskog kluba "Obilić".

Izvor: B92

Četvrtak, 31.10.2013.

12:51

Default images

Podsetimo, Dragiši Biniću i Jovanu Dimitrijeviću se sudi zbog optužbi za nezakonitu prodaju fudbalera tog kluba Milana Obradovića "Lokomotivi" iz Moskve 2001.

Viši sud u Beogradu prihvatio je na današnjem pretresu predlog odbrane Binića i Dimitrijevića da se Ražnatovićeva, koja je bila predsednica "Obilića" u vreme sporne prodaje, i njena sestra saslušaju kao svedoci. Njih dve su ranije zaključile sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom, tako što su priznale nezakonitu prodaju 11 fudbalera "Obilića". Ražnatovićeva je u skladu sa tom nagodbom odslužila godinu dana kućnog pritvora, a njena sestra šest meseci, a platile su i novčanu kaznu od milion i po evra.

Biniću se na teret stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja, a Dimitrijeviću da mu je u tome pomogao. Obojica su na početku suđenja u novembru 2012. godine negirali optužbe ističući da nijedna finansijska transakcija u klubu nije mogla da se izvrši bez odobrenja predsednice kluba Svetlane Ražnatović.

Binić i Dmitrijević se terete da su moskovskoj "Lokomotivi" prodali Obradovića za tri miliona dolara, a da pritom ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun kluba.

To su, kako se sumnja, radili po nalozima vlasnice FK "Obilić" Svetlane Ražnatović, kao odgovorna lica u klubu, pa su 2. jula 2001. godine u Moskvi zaključili ugovor sa predstavnicima "Lokomotive" o prodaji Obradovića.

Milion dolara je uplaćeno na račun privatnog preduzeća u Bijeljini, a zatim je novac predat vlasnici kluba na ruke. Ostatak je, prema sumnjama tužilaštva, išao preko više privatnih računa u Belgiji (Brisel), Letoniji (Riga), Španiji (Marbelj i Palma de Majorka), Švajcarskoj (Ženeva i Lugano) i u SAD (Njujork).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: