Đilas: Srbija ima jednog ministra

Lider Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da Srbija ima samo jednog ministra - Aleksandra Vučića, a svi ostali članovi vlade su "njegovi pomoćnici".

Izvor: Blic, Tanjug

Četvrtak, 31.10.2013.

23:46

Default images

Đilas je za Blic izjavio da je DS protiv stvaranja nove političke organizacije u koju bi se utopile LDP i DS koja pod tgim imenom postoji skoro 100 godina.

Lider demokrata smatra da je veliko polje za saradnju i bez osnivanja nove partije i da DS može u koaliciju sa svima koji dele njene vrednosti, ali to "svakako nisu Vučić i SNS".

"Spremni smo na saradnju i akcije sa ostalim proevropskim opozicionim strankama koje iskreno žele bolju Srbiju", rekao je Đilas u intervjuu "Blicu".

Lider DS- a je podsetio da su ga, kada je pre godinu dana pohvalio energiju Vučića, optužili da nudi koaliciju SNS-u, a danas većina njih podržava lidera SNS.

Đilas očekuje da DS, ako, kako je rekao, bude ravnopravna utakmica i ako ne bude ukinut višepartijski sistem, na parlamentarnim izborima DS pokaže da je povratila poverenje građana.

On očekuje i da se na izborima u Beogradu građani opredele da li su za promenu pravca razvoja grada, što nudi SNS, ili su za nastavak onog sto je DS pet godina radila.

Đilas smatra da su u Srbiji izražene nedemokratske tendencije i da ekonomske mere vlade neće dati nikakav rezultat, jer u njima postoje samo povećanje poreza i smanjenje plata i nema ideja kako da se pokrene privreda, a nema ni reči o poljoprivredi kao najvećoj šansi.

On je poručio da će DS ostati privržena svojim vrednostima, makar bila "jedina brana jednopartizmu, jednoumlju, monologu, monolitu i monopolu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: