"Vučić šta kaže, tako se i desi"

Ministar bez portfelja zadužen za KiM Aleksandar Vulin rekao je, govoreći o mogućnosti odlaska na Kosovo i Metohiju, da neće ništa da radi na silu.

Izvor: Tanjug

Subota, 26.10.2013.

15:58

Default images

On je istovremeno naglasio da se nikad nije desilo da prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić nešto kaže a da se tako ne desi.

"Nije to stvar sile, nećemo ništa da radimo na silu. Mi sarađujemo sa međunarodnom zajednicom, međunarodna zajednica je ta koja odlučuje o takvim stvarima", izjavio je Vulin na sajmu knjiga, na pitanje novinara da li će uspeti da uđe na KiM do kraja kampanje za lokalne izbore

Čuli ste prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića - da ćemo to uraditi i nikad se nije desilo da je Vučić nešto rekao a da tako nije bilo, istakao je Vulin, misleći na jučerašnju poruku Vučića Srbima sa KiM da će do kraja kampanje za lokalne izbore sa njim obići mesta na KiM gde oni žive .

MInistar je na sajmu knjiga, gde je potpisivao svoj roman "Lepota", podsetivši da njegovi dosadašnji romani govore o raznim istorijskim trenucima, ocenio da su se pred srpski narod uvek postavljala ista pitanja i da su odgovori uvek bili isti.

"Bez obzira da li smo u 13. veku ili je 2000. godina, uvek je isto pitanje: da li će pristati da nestanete, da li ćete pristati da se umanjite, da li ćete pristati da se odreknete sebe. Do sad niko nije rekao da, pa nećemo biti ni mi ti", rekao je Vulin.

Vulin je, na pitanje da li će napisati roman i o Kosovu, rekao da je KiM tema razmišljanja za svakog srpskog intelekturalca i da će tako biti i u buduće.

Roman "Lepota" govori o nemanjićkoj Srbiji, a izašao je u izdanju Stylos Art, kao i prvo izdanje koje je raspodato.

Pre toga Vulin je napisao roman "Opadanje", koji se bavi postdejtonskom Bosnom i Hercegovinom a knjiga "Mrak" postpetooktobarskom Srbijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: