Ponovo napadnut pripadnik KPS

Pripadnici kosovske policije napadnuti su rano jutros u severnom delu Kosovske Mitrovice ispred jednog lokala. Privedeno sedam osumnjičenih.

Izvor: Tanjug

Subota, 26.10.2013.

13:56

Default images

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić izjavio je da su među osumnjičenima trojica maloletnika.

Incident se dogodio u 01.30 ispred kafe bara "Garden" u Kosovskoj Mitrovici, koji je tom prilikom oštećen, a vlasnik Dragutin Vukomanović najavio je da će podneti tužbu protiv policajaca za prekomernu upotrebu sile.

Bojić je izjavio Tanjugu da su policijski službenici napadnuti ispred kafe bara "Garden" kada su osumnjičeni, koji su bili gosti lokala, gađali čašama i flašama policijske službenike i povredili jednog policajca kojem je pomoć ukazana u mitrovičkoj bolnici.

U cilju očuvanja javnog reda i mira policija je preduzela sve mere i radnje, stavila sedam lica, od kojih su trojica maloletnici, pod kontrolu i privela ih u policiju, kazao je Bojić.

On je naglasio da je alko-testom utvrđeno da su sva lica bila pod dejstvom alkohola, a uz konsultaciju sa tužilaštvom slučaj je okarakterisan kao napad na ovlašćeno službeno lice i nanošenje lakih telesnih povreda.

Ovo je u poslednja 24 sata drugi napad na pripadnike kosovske policije na severu Kosova, nakon što su prethodne večeri u Leposaviću dvojica policijskih službenika, u nameri da zaustave tuču, napadnuta u ovom gradu na severu.

Na svaki napad na policajce uslediće oštar odgovor policije i u skladu sa zakonom preduzećemo sve neophodne mere, poručio je Bojić i kazao da je protiv vlasnika lokala "Garden" uložena prijava zbog prekoračenja radnog vremena.

S druge strane Vukomanović, koji je vlasnik lokala ispred kojeg je došlo do nereda, rekao je Tanjug da su policajci došli oko jedan sat posle ponoći u "Garden", gde je bila u toku privatna žurka, i upozorili da se utiša muzika, što je i učinjeno.

"U pola dva je ušla policija, polomili su mi staklo na ulaznim vratima, staklo na prozoru lokala. Podneću tužbu protiv policije što je ovo radila i lomila. Ako sam ja kriv neka me uhapse, ali decu u lokalu ne smeju da uznemiravaju", rekao je Vukomanović.

On tvrdi da je policija ubacila suzavac u njegov lokal, a na konstataciju da su prekoračili radno vreme, vlasnik lokala je rekao da nije imao pritužbu ni prijavu od bilo koga za to do sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: