Vučić: Dolazim s Vulinom na Kosovo

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obećao Srbima sa Kosova da će posetiti južnu pokrajinu pre lokalnih izbora, zakazanih za 3. novembar.

Izvor: Beta

Petak, 25.10.2013.

15:37

Default images

Pred više od hiljadu pristalica građanske inicijative "Srpska", Vučić je rekao da će Kosovo posetiti zajedno sa ministrom Aleksandrom Vulinom uprkos tome što je Priština Vulinu zabranila ulazak u pokrajinu.

"Ja vam kažem, a oni (Priština) neka hapse koga god hoće. Zajedno sa Vulinom doći ću i posetiti sva vaša mesta na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić.

Govoreći o kosovskim izborima, Vučić je rekao da podržava sve liste, ali "najviše našu listu Srpsku" i dodao da kad već smeju turski i albanski premijer da se izjašnjavaju koga podržavaju, učiniće to i on.

"E, izvinete mnogo veće pravo na Kosovo imamo mi nego Hašim Tači i Erdogan, pa puta tri", naglasio je Vučić, kojeg su okupljeni burno pozdravili.

Prijatelje iz Brisela Vučić je upitao i kako je moguće da se dozvoli da turski i albanski premijer dođu na miting jedne partije na Kosovu, a da se dolazak zabranjuje Vulinu.

"Kako je moguće da nama kažete da možemo da dolazimo isključivo u manastire, a nisam video da su turski i albanski premijer bili u džamiji već su posetili skup Tačija", rekao je Vučić i upitao jesu li to dvostruki aršini.

To su direktna pitanja Briselu i tražim dikretne odgovore, naveo je Vučić dodavši da je juče čekao da prijatelji iz Brisela reaguju na izjavu Erdogana i da kažu da su šokirani ili da je izjava skandalozna.

"Mi jesmo mali, ali smo ponosni kao narod i država", rekao je Vučić i poručio Erdoganu da "srpski obraz nije prljaviji ni ponos i manji od njihovog".

I njemu i svima koji misle da mogu da unižavaju i ruše Srbiju Vučić je poručio da Srbija poštuje veličinu i snagu Turske kao i druge zemlje, da želi sa svima mir i najbolje moguće odnosa, ali da ne dopušta takvo ponašanje.

"Srbija, i to mora da znaju Erdogan i svi drugi, nikad neće dozvoliti, nije dozvolila ni većima od njega, tako nešto", rekao je Vučić, koji je Srbima sa Kosova zahvalio što štite i čuvaju našu državu.

Vučić je rekao da građani Srbije znaju s kojim se problemima suočavaju Srbi s Kosova, ali je od Srba u južnoj pokrajini zatražio da imaju razumevanja za "teške odluke" koje donosi Vlada Srbije.

Inače, ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksanar Vulin rekao je danas Srbima sa Kosova okupljenim pred zgradom vlade da zna koliko je teško i uvredljivo slušati da je "Kosovo Turska".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: